Τα επίσημα σκίτσα της 8ης γενιάς του VW Golf

Δυο εβδομάδες πριν την παρουσίαση της 8ης γενιάς Golf, η VW έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα σκίτσα του επερχόμενου best seller της.

Αν και το έχουμε ήδη δει πρακτικά ακαμουφλάριστο, στα σκίτσα διακρίνεται η δυναμική σχεδίαση και το πιο αιχμηρό εμπρός μέρος σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Για το εσωτερικό διακρίνουμε την πιο high tech νότα και την αναβάθμιση της premium αίσθησης, ενώ βλέπουμε μόλις 4 διακόπτες στην κεντρική κονσόλα (ανάμεσα στους αεραγωγούς). Υπάρχει ακόμα οθόνη αφής στα αριστερά του πίνακα οργάνων, για τον έλεγχο των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και τα φώτα. Δεν λείπουν το head-up display και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με λειτουργία χειρονομιών.

Δείτε ακόμα: Το νέο VW Golf θα διαθέτει κορυφαία τεχνολογία

Κάτω από το καπό του, θα υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης TSI, χωρητικότητας 1.0 και 1.5 λίτρων, ενώ όσα μοτέρ θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) θα συνεργάζονται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, με την συνολική απόδοση τους να ανέρχεται στους 130 και 150 ίππους αντίστοιχα.

Στον τομέα των diesel τώρα, θα υπάρχει μια ανανεωμένη εκδοχή του 2λιτρου TDI πετρελαιοκινητήρα της μάρκας, ο οποίος θα προσφέρει 9% περισσότερη ισχύ και ροπή απ’ ότι το προηγούμενο μηχανικό σύνολο, έχοντας μικρότερο βάρος, νέα τουρμπίνα, αλλά το κυριότερο μειωμένες εκπομπές CO2, κατά 10 γρ./χλμ.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο το νέο VW Passat (τιμές & εξοπλισμός)

Περισσότερα στις 24 του μηνός, όπου και αναμένουμε το επίσημο λανσάρισμα του νέου Golf.

Get it on Google Play Download on the App Store