Οι επιδόσεις και η τιμή του VW T-Roc R

Η Volkswagen ανακοίνωσε όλες τις προδιαγραφές και έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του κορυφαίου κόμπακτ SUV μοντέλου της, του T-Roc R, το οποίο διαθέτει πολύ δυναμικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις αμιγώς σπορ αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo 1.0 TGI με κατανάλωση 3 ευρώ/100 χλμ.

Την κίνησή του αναλαμβάνει ο 2.0 λτ. TSI, ισχύος 300 ίππων και με ροπή 400 Nm στις 2.000-5.200 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με 7τάχυτο DSG και τετρακίνηση 4MOTION. Το βάρους 1.575 κιλών VW T-Roc R επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), η μεικτή κατανάλωση είναι 7,5-7,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 171-176 γρ./χλμ. Παράλληλα, το στάνταρ Launch Control εγγυάται ακαριαία επιτάχυνση, ενώ το ESC μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Εκτός από τον πιο ισχυρό κινητήρα, το T-Roc R ξεχωρίζει αμέσως και εξωτερικά σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις του μοντέλου. Τη δυναμική του εικόνα τονίζουν διάφορα στοιχεία, όπως είναι οι νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες, η μεγάλη εισαγωγή αέρα εμπρός με το μαύρο περίγραμμα, ο διαχύτης πίσω με τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης, τα διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα LED φώτα και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών ή των 19 ιντσών με ελαστικά 235/40.

Δείτε ακόμη: VW Polo GTI: Στην κορυφή των μικρών hot hatch!

Στο εσωτερικό του VW T-Roc R υπάρχει σπορ τιμόνι με paddles για τις αλλαγές των ταχυτήτων, καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη, ανοξείδωτα πεντάλ, μαύρη οροφή και διακοσμητικά χρωμίου και μαύρης λάκας. Φυσικά, ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας, συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού.

Το VW T-Roc R είναι διαθέσιμο προς παραγγελίες, ενώ η τιμή του στη Γερμανία ξεκινά από 43.995 ευρώ.

Δείτε ακόμη: VW Polo με εγγυημένη τιμή επαναγοράς

Get it on Google Play Download on the App Store