Το πιο ασφαλές Volvo όλων των εποχών!

Τα αυτοκίνητα της Volvo είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν στους επιβάτες τους. Με την κυκλοφορία του θωρακισμένου Volvo XC90, η Volvo κάνει ένα ακόμη βήμα ως κατασκευαστής θωρακισμένων οχημάτων, αφού τα αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να παρέχουν ασφαλή και άνετα ταξίδια με υψηλό επίπεδο προσωπικής προστασίας για τους επιβάτες.

Δείτε ακόμη: Με το Volvo XC40 T4 AWD R-Design στο Ναύπλιο

Η Volvo, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία κατασκευής περιπολικών, πυροσβεστικών και ποικίλων ειδικών οχημάτων, έχει λάβει πολλά αιτήματα τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη ενός θωρακισμένου XC90. Έτσι λοιπόν, οι εργασίες για την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου με προστασία επιπέδου VPAM VR8 ξεκίνησαν μόλις πριν από δύο χρόνια. Πιστοποιημένη βαθμολογία VPAM VR8 σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει βαλλιστική αντίσταση 360 μοιρών καθώς και αντοχή σε εκρήξεις.

Το θωρακισμένο Volvo βασίζεται στην έκδοση Inscription του XC90 T6 AWD. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Torslanda στη Σουηδία και από εκεί, το αυτοκίνητο αποστέλλεται στη TRASCO Bremen GmbH στη Γερμανία, μια εταιρεία που εξειδικεύεται εδώ και πολλά χρόνια στην κατασκευή οχημάτων υψηλής ποιότητας με υψηλές προδιαγραφές προστασίας.

Δείτε ακόμη: Έτοιμο το Volvo που οδηγείται από μόνο του

Ο χάλυβας υψηλής αντοχής είναι πάχους 10 χιλιοστών, ενώ το πάχος του γυαλιού μπορεί να φτάσει τα 50 χιλιοστά. Η θωράκιση προσθέτει περίπου 1.400 κιλά στο XC90, το οποίο συνολικά ζυγίζει 4.490 κιλά (συμπεριλαμβανομένων των πέντε επιβατών). Για να αντιμετωπίσει το αυξημένο βάρος, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με αναθεωρημένη ανάρτηση και νέα φρένα.

Το θωρακισμένο Volvo XC90 είναι διαθέσιμο για παραγγελία και οι πρώτες παραδόσεις προς του πελάτες θα γίνουν στο τέλος του 2019.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Volvo V60 D4 Geartronic 190 PS

Get it on Google Play Download on the App Store