Toyota και Suzuki ενισχύουν τη συνεργασία τους

Με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι δυο εταιρείες θέτουν τη μεταξύ τους συνεργασία υπό μια νέα βάση. Αμφότερες οι ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως θα δημιουργήσουν μια νέα οικονομική συμμαχία η οποία θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν από κοινού νέες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Δείτε ακόμα: Νέο Toyota Glanza: Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας

Για όσους δεν θυμούνται, η συνεργασία των δυο εταιρειών είχε ξεκινήσει το 2017 έπειτα από την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας και τον περασμένο Μάρτιο ανακοινώθηκε η κατασκευή από την Toyota υβριδικών μοντέλων με τα σήματα της Suzuki και ταυτόχρονα την πώληση στην αγορά της Ινδίας, μοντέλων της Suzuki με τα σήματα της Toyota. Τα νέα δεδομένα αναφέρουν πως η Toyota θα πάρει το 4,94% της Suzuki έναντι 818 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα η Suzuki θα πάρει μετοχές της Τοyota αξίας 408 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο ποσοστό της να είναι 0,2%. Οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν μια κοινή δήλωση που ανέφερε πως «προτίθενται να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, ξεπερνώντας τις νέες προκλήσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οικοδομώντας και εμβαθύνοντας τις σχέσεις συνεργασίας τους σε νέους τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση, συνεχίζοντας να είναι ανταγωνιστές».

Διαβάστε επίσης: H Toyota μοιράζεται την υβριδική της τεχνολογία

Η Suzuki είχε επισυνάψει συνεργασία και με τη VW το 2009, με τη γερμανική μάρκα να αποκτάει το 19,9% της ιαπωνικής εταιρείας. Η συνεργασία όμως δεν προχώρησε όπως αναμενόταν και οι δύο εταιρείες διέλυσαν την συνεργασία τους, με τη Suzuki να αναζητά νέες συμμαχίες, ώστε να μοιραστεί τα κόστη ανάπτυξης για μελλοντικές τεχνολογίες. Η Toyota διατηρεί μετοχικά μερίδια στις Daihatsu και Hino Motors, καθώς επίσης στη Subaru και στη Mazda με ποσοστό 16% και 5%, αντίστοιχα!

Get it on Google Play Download on the App Store