600 ίπποι για τη νέα Alpina B7 xDrive

H Alpina, μια από τις κυριότερες εταιρείες βελτίωσης των μοντέλων της BMW, δημιούργησε ένα εκπληκτικό μοντέλο επιδόσεων, που βασίζεται στην νέα Σειρά 7, με ισχύ που αγγίζει τους 600 ίππους.

Το αυτοκίνητο βρίθει δυναμισμού, αρχής γενομένης από το μακρύ και μυώδες καπό του. Από εκεί κάτω υπάρχει ένας πανίσχυρος κινητήρας 4,4 λίτρων, με διπλά turbo και ισχύ 600 ίππων, ενώ η ροπή ανέρχεται στα 800 Nm. Νούμερα που κινούν με περισσή ευκολία το αμάξωμα των 2.202 κιλών προσφέροντας εξωπραγματικές επιδόσεις.

Δείτε ακόμη: BMW Alpina B4 S με τελική ταχύτητα 306 χλμ./ώρα (+video)

Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα. Για το καλύτερο κράτημα ακόμα και σε απαγορευτικές ταχύτητες, φροντίζει η ενεργή αερανάρτηση με τα συστήματα Dynamic Damper Control και Active Comfort Drive, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χλστ. σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 225 χλμ./ώρα, ενώ σε ταχύτητες μικρότερες των 32 χλμ./ώρα, η ανάρτηση μπορεί να «ψηλώσει» κατά 2 εκατοστά, ώστε η Alpina B7 να περάσει με άνεση από την οποιαδήποτε ανωμαλία του οδοστρώματος.

Διαβάστε επίσης: BMW Σειρά 8 Alpina B12 κοστίζει όσο… 3,5 νέες BMW M5!

Η νέα Alpina B7 είναι γρήγορη και το δείχνει, χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα που ενσωματώνει, ενώ σαφώς και υπάρχουν οι πολυάκτινες ζάντες (σήμα κατατεθέν των μοντέλων Alpina), διάστασης 20 ιντσών. Τέλος, η ανανεωμένη Alpina B7 διαθέτει ένα νέο σύστημα εξαγωγής, κατασκευασμένο από ελαφρύτερα υλικά, το σύστημα πέδησης είναι νέο και ισχυρότερο, ενώ το σύστημα 4κινησης xDrive έχει μια πιο σπορ ρύθμιση.

Get it on Google Play Download on the App Store