Απίθανη μετατροπή VW Beetle Cabrio (+video)

Το κλασικό VW Beetle παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα και λατρεμένα αυτοκίνητα παγκοσμίως, ενώ ακόμα και σήμερα ένας καλοδιατηρημένος «σκαραβαίος» αποτελεί πόλο έλξης, ειδικά όταν πρόκειται για το κάμπριο μοντέλο.

Ο Georg Memminger, ο οποίος ειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στις ανακατασκευές παλιών VW Beetle, εξέλιξε το πρώτο δικό του αυτοκίνητο, το Memminger Roadster 2.7, το οποίο θα μπορούσε να ήταν η σύγχρονη εξέλιξη του κλασικού VW Beetle Cabrio.

Διαβάστε ακόμη: BMW Σειρά 1 Cabrio μεταμορφώθηκε σε BMW 1602! (+video)

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα παλιό Beetle, ενώ από εκεί και πέρα οι αλλαγές και μετατροπές είναι πάρα πολλές. Το μήκους 4.037 χλστ., πλάτους 1.725 χλστ., ύψους 1.245 χλστ. και με μεταξόνιο 2.444 χλστ. ρετρο-μοντέρνο Memminger Roadster 2.7 έχει υιοθετήσει όλες τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του παλιού μοντέλου σε μια ελαφρώς πιο σύγχρονη μορφή.

Ο κινητήρας εξακολουθεί να βρίσκεται στο πίσω μέρος αλλά προς το κέντρο και πρόκειται για ένα αερόψυκτο τετρακύλινδρο boxer 2.7 λτ., ισχύος 210 ίππων και 247 Nm ροπής, συνδυασμένο με με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς των 278 χλστ. εμπρός (αεριζόμενα) και 262 χλστ. πίσω προέρχονται από την Porsche, ενώ οι 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου διαθέτουν ελαστικά 225/45 εμπρός και 255/40 πίσω.

Το Memminger Roadster 2.7 ζυγίζει περίπου 800 κιλά και δεν εφοδιάζεται με κάποιο σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας ή άνεσης που θα αλλοίωνε τον ρετρό χαρακτήρα του. Συνολικά μόλις 20 τέτοια οχήματα θα κατασκευαστούν, όμως η τιμή του δεν έχει γίνει γνωστή.

Διαβάστε ακόμη: Να γιατί έχει κίνηση στους δρόμους (+videos)

Δείτε το Memminger Roadster 2.7 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store