Χρόνια πολλά Porsche, με 911 Speedster Concept!

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την στιγμή που η πρώτη Porsche της ιστορίας, η 356, κύλησε τους τροχούς της από το εργοστάσιο του Τσουφενχάουζεν. Η γερμανική εταιρία γιορτάζει τα γενέθλιά της, παρουσιάζοντας την σύγχρονη μετενσάρκωση της 356, ονόματι 911 Speedster Concept.

Δείτε ακόμα: Η Porsche 911 GT3 R στα χρώματα του πολέμου (+video)

Προς το παρόν σε μορφή πρωτοτύπου, η 911 Speedster πρακτικά αποτελεί μια κάμπριο εκδοχή της 991 GT3 και ενδέχεται να σηματοδοτεί το τέλος της 6ης γενιάς, του πιο εμβληματικού μοντέλου της γερμανικής φίρμας. Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Γερμανοί, η 911 Speedster φέρει το πλαίσιο και τον κινητήρα της 991 GT3, κάτι που σημαίνει το λιγότερο 500 ίππους στις 9.000 σαλ. από 4.0 ατμοσφαιρικά λίτρα, να περνάνε στους πίσω τροχούς μεσώ ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Αναφορικά με το αμάξωμα, το επετειακό μοντέλο βασίζεται στο φαρδύτερο αμάξωμα της Carrera 4S Cabriolet, με την διαφορά ότι καπό και φτερά πλέον κατασκευάζονται από ανθρακονήματα. Το παρμπρίζ είναι χαμηλωμένο και πιο κυρτό, ενώ τα πλαϊνά παράθυρα είναι πιο κοντά σε ύψος προκειμένου να έρθουν σε αντιστοιχία με τα «καρούμπαλα» που σχηματίζονται πίσω από τα καθίσματα («double bubble» η ονομασία του σχεδιαστικού χαρακτηριστικού).

Τη διαφορά στην εμφάνιση κάνουν οι λεπτομέρειες, τοποθετημένες στρατηγικά για να τονίσουν την νοσταλγία και την σύνδεση με την 356. Οι καθρέπτες σε σχήμα οβίδας, η τάπα του ρεζερβουάρ, το σχέδιο των αλουμινένιων τροχών 21 ιντσών, η χρυσαφί απόχρωση στα σήματα «Speedster» και -φυσικά- το χρώμα, όλα αποτελούν ωδή στο πρώτο αυτοκίνητο που φόρεσε το επίθετο του Ferdinand Porsche στην «ούγια».

Στο εσωτερικό, πέρα από τα δερμάτινα καθίσματα και τους αερόσακους, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, καθώς ηχοσύστημα και κλιματισμός έχουν αφαιρεθεί στα πλαίσια εξοικονόμησης βάρους.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι σπουδαιότερες Porsche (+video)

Όπως αναφέραμε η Porsche, προς το παρόν, χαρακτηρίζει την 911 Speedster ως ένα «πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο». Είναι σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, πως θα περάσει στην παραγωγή, έστω σε ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Get it on Google Play Download on the App Store