Εκθαμβωτικό το Acura Type S Concept (+video)

Την Acura δεν την έχουμε ιδιαίτερα ακουστά στην Ευρώπη. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς δραστηριοποιείται ως ο πολυτελής βραχίονας της Honda στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Κατά βάση, τα μοντέλα της αποτελούν premium παράγωγα αυτών του Ιάπωνα κατασκευαστή, με τις αντίστοιχες διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το design των αμερικανικών αυτοκινήτων έχει ανέβει επίπεδο. Ποιο χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το Type S Concept;

Δείτε ακόμα: Το «μαγικό» ψηφιακό ταμπλό του Honda e (+video)

To «Type S» φανερώνει πρόδηλα τους δεσμούς με τα Honda, ωστόσο ο σχεδιασμός δεν έχει καμία σχέση. Μπορεί κάτω από το φαντασμαγορικό αμάξωμα να κρύβεται το επόμενο Accord, όμως το πρωτότυπο της Acura προετοιμάζει το έδαφος για το νέο TLX. Το μοντέλο, δηλαδή, που αντιπροσωπεύει την αναβάθμιση ολόκληρης της εταιρίας από λουσάτη κόπια του Big H, σε αυθύπαρκτη premium μπράντα. Για τη νέα γενιά, και βάσει του Concept, το μοντέλο φαίνεται να μετατρέπεται σε τετράθυρο κουπέ, με το μακρύ καπό και το κοντό πίσω μέρος να αποτελούν θεμελιώδες ίδιον των παραδοσιακών σπορ κατασκευών.

Oι έντονες ακμές, από κοινού με τις μεγάλες εισαγωγές του προφυλακτήρα και την σφηνοειδή διαμόρφωση του εμπρός μέρους συνθέτουν ένα απειλητικό πρόσωπο για το επερχόμενο TLX, ενώ οι ζάντες των 21 ιντσών ολοκληρώνουν το σχεδιαστικό πακέτο. Οι τελευταίες και τα μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα, δύσκολα θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής. Τα τέσσερα τετράγωνα φωτιστικά σώματα-σήμα κατατεθέν των Acura και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, όμως, αναμένεται να περάσουν σχεδόν αυτούσια.

Διαβάστε επίσης: Το μοτέρ-«κανόνι» της Honda με 720 ίππους από 2.2 λίτρα (+videos)

Την κίνηση του Type S θα αναλάβει ένας νέος twinturbo V6, αγνώστων λοιπών στοιχείων προς το παρόν, και το σύστημα τετρακίνησης Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD). Το αναμένουμε κάποια στιγμή, μεταξύ τελών 2020 και αρχών 2021. Αυτό που είναι πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως το λογότυπο Type S συνόδευε το Integra στην γκάμα της Acura. Κάτι που μπορεί να σημάνει την επιστροφή του θρυλικού μοντέλου, ακόμα και σε έκδοση Type R μελλοντικά!

Get it on Google Play Download on the App Store