Έρχεται νέα…παλιά Porsche με κινητήρα από F1!

Η μόδα του restomodding είναι η πιο «καυτή» τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας – μετά, φυσικά, από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την αυτόνομη κίνηση και λοιπά φουτουριστικά. Για την ακρίβεια αποτελεί το ισχυρότερο «ρεύμα» των μικρών, ανεξάρτητων κατασκευαστών, το οποίο έχει φτάσει σε σημείο να επηρεάζει κολοσσούς όπως η Porsche, η οποία πρόσφατα παρουσίασε την σύγχρονη μετενσάρκωση της 935/78.

Δείτε ακόμα: Η νέα Porsche 911 είναι… παράνομη για οδήγηση στο δρόμο

«Restomod», με δυο λόγια, σημαίνει ανακατασκευή παλαιών αυτοκινήτων με τις τεχνικές προδιαγραφές της εποχής τους, χρησιμοποιώντας μηχανικά μέρη -ως επί του πλείστον- του σήμερα. Τρανά παραδείγματα οι δημιουργίες της Singer. Και απ’ ό,τι φαίνεται, οι παλιές Porsche έχουν τεράστια επιτυχία στις προτιμήσεις του κλάδου. Τελευταίο δείγμα η 930, που ετοιμάζει η Lanzante. Η τελευταία είναι η βρετανική αγωνιστική ομάδα που προετοίμασε την McLaren F1 GTR για την διοργάνωση των 24 Ωρών του Λε Μαν το 1995, μια συμμετοχή που τελικά κατέκτησε την 1η θέση γενικής στον φημισμένο αγώνα αντοχής.

Oι μηχανικοί της Lanzante, λοιπόν, ετοιμάζουν ένα από τα πιο ακραία και δύσκολα projects όλων των εποχών. Ως βάση θα χρησιμοποιήσουν την Porsche 930, ευρύτερα γνωστή ως η πρώτη Turbo και ο ορισμός της «σκοτώστρας». Κατόπιν των κατάλληλων τροποποιήσεων -η έκταση και φύση των οποίων διατηρείται ως «επτασφράγιστο μυστικό»- η νέα/παλιά 911 Turbo θα βρεθεί στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει κάτω από το αμάξωμά της (πιθανότατα στο κέντρο) τον 1.5 V6 Turbo TAG-Porsche. Ή αλλιώς, το μοτέρ που φόραγαν τα μονοθέσια της McLaren την δεκαετία του 80, πριν αλλάξουν προμηθευτή και απευθυνθούν στην Honda. Σε συνθήκες αγώνα απέδιδαν 1.500 ίππους και έχουν «υπηρετήσει» υπό τους Niki Lauda και Alain Prost, κατακτώντας 26 νίκες και 3 Παγκόσμιους Τίτλους. Προφανώς για χρήση δρόμου και διασφάλιση της απαιτούμενης αξιοπιστίας, η ισχύς θα είναι μειωμένη.

Διαβάστε επίσης: Ανεπανάληπτη Singer-Williams 911 αξίας 2 εκατομμυρίων!

H παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 11 κομμάτια, με λεπτομέρειες όπως η τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά να παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Get it on Google Play Download on the App Store