Έρχεται σεντάν από την Land Rover;

Κάτι έρχεται από τους Άγγλους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η Land Rover πρόσφατα κατοχύρωσε την ονομασία «Road Rover», προμηνύοντας το πρώτο «ασφάλτινο» μοντέλο της ιστορίας της. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο όνομα δεν κάνει πρεμιέρα στη φημολογία της βρετανικής εταιρίας, καθώς τη δεκαετία του 50 είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά ως υποψήφιο για τα «βαφτίσια» της φίρμας, όμως τελικά επικράτησε το «Land» μπροστά από το Rover.

Δείτε ακόμα: Το Land Rover του Jamie Oliver έχει μέχρι και σούβλα! (+video)

Τώρα φαίνεται πως ένα Road Rover είναι πιο πιθανό από ποτέ, με τις εκδοχές για το ποιόν του να είναι αρκετές. Σύμφωνα με το AutoExrpess, το επικρατέστερο σενάριο θέλει το νέο μοντέλο να είναι crossover στα πρότυπα των Mercedes E-Class All-Terrain, Audi A6 Allroad και Volvo V90 Cross Country. Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο για ένα χάτσμπακ, στο ύφος του Ford Focus. Κατά το Autocar πάλι, το Road Rover δεν αποκλείεται να είναι ένα τετράθυρο κουπέ -α λα Mercedes CLS– ή ακόμα και μια πολυτελής ναυαρχίδα, που θα τεθεί αντιμέτωπη με την Mercedes S-Class. Καταλαβαίνει κανείς εύκολα τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε η είδηση, με την εύλογη απορία για το τι μέλλει γενέσθαι να πλανάται στον αέρα.

Διαβάστε επίσης: Land Rover Defender με μοτέρ από Corvette είναι το απόλυτο off road! (+video)

Πάντα σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, το Road Rover κατά πάσα πιθανότητα θα βάλει και το Tesla Model S «στο μάτι», όντας αμιγώς ηλεκτροκίνητο. 2 ηλεκτροκινητήρες (1 ανά άξονα) θα καθιστούν το σεντάν άξιο της τετρακίνητης παράδοσης των Land Rover και ικανό να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ., ενώ η αυτονομία του θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα (στα 483 την δίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις).

Μέχρι την πρεμιέρα του νέου μοντέλου, βέβαια, έχουμε καιρό καθώς το ντεμπούτο του δεν προβλέπεται πριν τις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Get it on Google Play Download on the App Store