Ηλεκτρικό crossover 306 ίππων από την CUPRA

Η CUPRA συνεχίζει την επέκταση της γκάμας, παρουσιάζοντας στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover, που θα πλαισιώσει τα Formentor, Ateca και Tarraco.

Δείτε ακόμα: Το ολοκαίνουργιο CUPRA Formentor αποκαλύπτεται

Το Tavascan, όπως ονομάζεται, παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω άξονα. Κατά συνέπεια είναι τετρακίνητο, με την απόδοση να φτάνει τους 306 ίππους και τις επιδόσεις να είναι επιπέδου 6,5 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, όπως και το αδελφό I.D.3, και η αυτονομία του -βάσει προτύπων WLTP- ανέρχεται στα 450 χλμ., χάρις στην μπαταρία των 77 kWh.

Εμφανισιακά χαρακτηρίζεται από τις έντονες ακμές, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός και την διαμόρφωση κουπέ SUV στο αμάξωμα, που μιμείται τις αντίστοιχες γραμμές του Formentor και αντλεί έμπνευση από την Lamborghini Urus. Οι ζάντες των 22 ιντσών, με τον σχεδιασμό τουρμπίνας, κλέβουν την παράσταση.

Στο εσωτερικό κάνουν το ίδιο η τρισδιάστατη τεχνοτροπία των δερμάτινων καθισμάτων, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων των 13 ιντσών, ενώ το ανθρακόνημα και η alcantara δεν λείπουν.

Διαβάστε επίσης: CUPRA Ateca με 480 άλογα πάει με 300 χλμ./ώρα!

Σε αντίθεση με το Formentor, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, η Cupra δεν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της σχετικά με το Tavascan.

Get it on Google Play Download on the App Store