Νέο ρετρό ηλεκτρικό Nobe 100 με 0-100 σε 5,9 δλ.!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχώς πληθαίνουν και ολοένα θα βλέπουμε να παρουσιάζονται καινούργια μοντέλα στο άμεσο μέλλον, τόσο από μεγάλες και γνωστές εταιρείες όσο και από νεοσύστατες. Μία από αυτές είναι και η εταιρεία Nobe από την Εσθονία, η οποία αποκάλυψε τα σχέδιά της για το μοντέλο της Nobe 100 με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Κινέζικη Lamborghini Urus με 15.000€

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση δεν είναι άλλο από τον ρετρό σχεδιασμό του και τις τρεις ρόδες που διαθέτει. Το κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά αμάξωμά του θυμίζει στο εμπρός άκρο του παλιά ιταλικά μοντέλα (π.χ. Fiat 500, Alfa Romeo) αλλά και γερμανικά (Messerschmitt KR175). Μπροστά κυριαρχούν τα στρογγυλά φανάρια και η τριγωνική μάσκα, ενώ πίσω είναι έντονα σφηνοειδές και καμπύλο με ένα ενιαίο λεπτό φωτιστικό σώμα.

Το ρετρό σχεδιασμό ακολουθεί και το τριθέσιο εσωτερικό του Nobe 100 με το λευκό λεπτό τιμόνι, τις πολύ λιτές γραμμές και τα σχεδόν ανύπαρκτα χειριστήρια, αφού ακόμα και τα παράθυρα είναι χειροκίνητα, ενώ δε διαθέτει ούτε καν ηχοσύστημα. Στον πίνακα οργάνων υπάρχει από δεξιά ρολόι και αριστερά το ταχύμετρο με το δείκτη φόρτισης της μπαταρίας.

Διαβάστε ακόμη: Τα best seller μοντέλα ανά χώρα στην Ευρώπη

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τρεις τροχούς και η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τον θάλαμο των επιβατών. Η πλήρης φόρτισή της διαρκεί περίπου δύο ώρες (πιθανόν με ταχυφορτιστή) και η αυτονομία φτάνει τα 210 χιλιόμετρα. Το λιλιπούτειο αυτό ηλεκτρικό όχημα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,9 δευτερόλεπτα, όμως η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 110 χλμ./ώρα.

Δείτε το Nobe 100 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store