Πωλείται Lada Niva στην τιμή των 35.000 ευρώ!

Το Lada Niva παρά τις δεκαετίες που βρίσκεται στην παραγωγή και έχει αλλάξει σε λίγα σημεία από το 1977 που ξεκίνησε η κατασκευή του, παραμένει ένα δημοφιλές εκτός δρόμου αυτοκίνητο στη Ρωσία αλλά και σε άλλα κράτη της ανατολικής κυρίως Ευρώπης.

Δείτε ακόμη: Τι σημαίνουν τα αρχικά των ντίζελ κινητήρων;

Από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης τα μοντέλα της Lada διατίθενται στη Γερμανία, όπου εκεί το Niva (ή 4×4) κοστίζει από 11.090 ευρώ. Βέβαια στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται μόνο τα άκρως και απολύτως απαραίτητα, όπως είναι ABS, και ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ενώ το air condition και το ράδιο CD είναι στάνταρ σε πιο πλούσιες εκδόσεις.

Το συγκεκριμένο όμως 5θυρο Lada Niva εντυπωσιάζει με την τιμή του, αφού πωλείται για 35.000 ευρώ! Ποιος είναι όμως ο λόγος που κοστίζει τριπλάσια από την αρχική του τιμή; Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο θωρακισμένο Niva χωρίς χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει ένα ακόμα στη Σόφια, Βουλγαρία. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης σε 60 δόσεις με 628,13 ευρώ το μήνα.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το γνωστό μοτέρ βενζίνης των 1.7 λτ. ισχύος 83 ίππων και 129 Nm ροπής, το οποίο επιταχύνει το Niva (χωρίς τη θωράκιση) στα 0-100 χλμ./ώρα σε 19,0 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 137 χλμ./ώρα. Όμως με το πρόσθετο βάρος από τη θωράκιση θα είναι αισθητά ακόμα πιο αργό σε σημείο που σίγουρα θα ζορίζεται πολύ να πιάσει ακόμα και τα 100 χλμ./ώρα…

Δείτε ακόμη: Σαν καινούργιο μετά από σχεδόν 1.000.000 χιλιόμετρα (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store