Το νέο μικρομεσαίο κινεζικό SUV των 11.900 ευρώ

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Κουανγκτσόου της Κίνας, η Changan (μία από τις 4 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας) παρουσίασε το νέο μικρομεσαίο SUV μοντέλο της CS55 Plus, με τα ενδιαφέροντα και σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Ετοιμάζεται το ανανεωμένο Lada Niva 4×4

Εξωτερικά διαθέτει αρκετά μοντέρνα εμφάνιση, χωρίς να… αντιγράφει κάποιο γνωστό ευρωπαϊκό μοντέλο. Ξεχωρίζει από τη μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα, τα λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, τα απαλά νεύρα στα πλαϊνά και τα μακρόστενα πίσω φώτα που ενώνονται μέσω μιας ενιαίας λωρίδας. Το Changan CS55 Plus με μήκος 4.500 χλστ., πλάτος 1.860 χλστ., ύψος 1.690 χλστ. και μεταξόνιο 2.650 χλστ. είναι λίγο μεγαλύτερο από τα γνωστά μικρομεσαία SUV και προσφέρει άνετους χώρους στο εσωτερικό του (475 λτ. χώρος αποσκευών).

Η καμπίνα του κινεζικού SUV ακολουθεί και αυτή μοντέρνες γραμμές με μινιμάλ αισθητική. Σύμφωνα με τα σύγχρονα αισθητικά πρότυπα, οι διακόπτες είναι λίγοι, αφού οι περισσότερες λειτουργίες έχουν ενσωματωθεί στη μεγάλη οθόνη αφής των 10,25 ιντσών, ενώ μία ακόμα οθόνη 10,25 ιντσών αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων. Το επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι και τα κόκκινα διακοσμητικά ενισχύουν με την σειρά τους το σπορτίφ και νεανικό προφίλ του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Να πώς πας όπισθεν με 1η ταχύτητα (+video)

Στον εξοπλισμό του νέου Changan CS55 Plus υπάρχουν όλα τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα αυτόνομης πέδησης, το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης κ.α.

Για την κίνησή του υπάρχει ο 1.5 λτ. turbo κινητήρας ισχύος 156 ίππων και 225 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων της Aisin.

Η τιμή του Changan CS55 εκτιμάται ότι θα ξεκινάει στην Κίνα από 91.900 γουάν (11.900 ευρώ).

Δείτε ακόμη: Ποια χώρα αύξησε το όριο ταχύτητας;

Get it on Google Play Download on the App Store