Ραντάρ κατέγραψε 60.000 κλήσεις σε δυο εβδομάδες!

Μπορεί να λέμε για εμάς, αλλά υπάρχουν λαοί που μας κοντράρουν με πολύ μεγάλη άνεση σε τροχαίες παραβάσεις και «ανάρμοστες» συμπεριφορές πίσω από το τιμόνι. Οι φίλοι και γείτονες από την Ιταλία αποτελούν μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, με μια κάμερα στην ιταλική επαρχία να επαληθεύει του λόγου το αληθές.

Δείτε ακόμα: «Tσακωμένος» με την ζώνη ασφαλείας ο Έλληνας

Στο χωριό Ακουέτικο, λοιπόν, στην περιοχή της Λιγουρίας η Τροχαία τοποθέτησε ένα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας, προκειμένου να περιορίσει την υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν κάτοικοι και διερχόμενοι από το σημείο. Το όριο είναι τα 50 χλμ./ώρα, ο δρόμος διαθέτει μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και φυσικά πρόκειται για κατοικημένη περιοχή. Μέσα σε δυο εβδομάδες το ηλεκτρονικό μέσο κατέγραψε σχεδόν 60.000 παραβάσεις (58.568 για την ακρίβεια), ένας αριθμός που αντιστοιχεί σε 3.905 οδηγικά «φάουλ» ημερησίως – ή 163 την ημέρα. Ή σχεδόν 3 το λεπτό!

Διαβάστε επίσης: Honda Jazz έφαγε 127 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα

Η ανώτερη ταχύτητα που κατέγραψε ήταν ένα μεσημέρι, όταν ένας οδηγός πιάστηκε να διέρχεται με 135 χλμ./ώρα! Αξίζει να σημειωθεί πως η κάμερα τοποθετήθηκε πιλοτικά, αλλά τα «ανδραγαθήματα» των Ιταλών ανάγκασε την τοπική αστυνομία να μονιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό «μπαμπούλα». Στην Γαλλία, από την άλλη, δεν έχουν τέτοια προβλήματα καθότι τα «Κίτρινα Γιλέκα» επιλήφθηκαν του θέματος

Get it on Google Play Download on the App Store