Αυτή η μάρκα έχει τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα

Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε στην αναζήτηση για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πελαγοδρομούμε, καθώς δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε τους ελέγχους μας. Αυτό στην Ελλάδα φυσικά γιατί στην Γερμανία τουλάχιστον, ο ανεξάρτητος αυτοκινητικός οργανισμός DEKRA, διεξάγει τις δικές του έρευνες και βγάζει ασφαλή συμπεράσματα.

Δείτε ακόμη: “Addio diesel” από την Ρώμη

Έτσι, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του DEKRA, η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, η Audi είναι η μάρκα με τα καλύτερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (στην Γερμανία φυσικά), τα οποία δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να τα δούμε και στην χώρα μας, αφού έχουμε μετατραπεί σε χωνευτήρι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με δυτικοευρωπαϊκή καταγωγή.

Ας γυρίσουμε όμως στην έρευνα του DEKRA που είναι και αυτή που μας απασχολεί στο συγκεκριμένο άρθρο. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, την οποία μπορείτε να τη βρείτε εδώ, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της Audi αποδείχθηκαν τα καλύτερα σε πέντε από τις εννιά συνολικά κατηγορίες της έρευνας. Στα μικρά κέρδισε το Audi A1, στα μικρομεσαία το A3, στα μεσαία το A4, στα σπορ το TT και στα μεγάλα το A6. Στα SUV πρώτη ήταν η Mercedes με την M-Class, στα MPV κέρδισε πάλι η Mercedes με την B-Class, στα pickup το VW Amarok και στα βαν το Mercedes Sprinter.

Η έρευνα της DEKRA, προκειμένου να καταλήξει στα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα, συλλέγει στοιχεία από περίπου 15.000.000 ελέγχους μέσα στο έτος και από αυτοκίνητα που έχουν έως 200.000 χλμ. Μάλιστα, προκειμένου να πιστοποιήσει τα αποτελέσματά της διεξάγει και η ίδια ελέγχους σε πάνω από 500 διαφορετικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Ποιο αυτοκίνητο είναι Νο1 στην Ευρώπη από το 2008;

Φυσικά εμείς δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε σε καμία περίπτωση την έρευνα του γερμανικού οργανισμού, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν με κόπο, παρόλα αυτά προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως μόνο γερμανικές εταιρείες φιγουράρουν στην κορυφή…

Get it on Google Play Download on the App Store