«Άκυρο» της Alfa Romeo στη νέα GTV;

Άπαντες οι Alfisti, αλλά και γενικότερα οι λάτρεις των αυτοκινήτων, περιμένουν με ανυπομονησία τον ερχομό της νέας GTV. Ενός κουπέ που, μαζί με την επόμενη 8C, θα βάλουν την Alfa στις ράγες της επαναφοράς στα μεγαλεία του παρελθόντος. Δυστυχώς, οι παραπάνω προτάσεις θα πρέπει πλέον να συντάσσονται σε παρελθοντικό χρόνο.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: PSA και FCA ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Σύμφωνα με το Automobile Magazine, το Detroit Bureau, αλλά και πηγές από την ίδια την FCA, το παρόν οργανόγραμμα -που προέβλεπε το λανσάρισμα των δυο κουπέ- ακυρώνεται. Όπως αναφέρεται, οι διοικούντες την FCA επανεξέτασαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Alfa Romeo και αποφάσισαν πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο νέο SUV Tonale και την διάδοχο της Giulietta. Ο λόγος είναι φυσικά το κέρδος, καθώς τόσο η Tonale όσο και η επόμενη Giulietta απευθύνονται σε ένα ευρύτατο αγοραστικό κοινό, σε αντίθεση με την GTV. Επιπλέον ο CEO της FCA, Mike Manley, στις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση με το Groupe PSA παραδέχτηκε πως το πλάνο για τη μιλανέζικη φίρμα δεν «βγαίνει», σύμφωνα με το Detroit Bureau.

Διαβάστε επίσης: H άγνωστη ιστορία του τριφυλλιού της Alfa Romeo

Μάλιστα αναφέρεται πως η αλλαγή πλεύσης της Alfa Romeo ήταν από τα βασικά αντικείμενα των συζητήσεων μεταξύ Γάλλων και Ιταλών-Αμερικανών, καθώς κρίθηκε επιτακτική η αναθεώρηση του σχεδίου δράσης. Το ανανεωμένο οργανόγραμμα, λοιπόν, που αποκαλύφθηκε χθες προβλέπει το φρεσκάρισμα των Giulia-Stelvio εντός του 2021, το λανσάρισμα ενός μεσαίου SUV (τώρα έχει το όνομα Tonale) στην ίδια περίοδο και την παρουσίαση ενός μικρομεσαίου crossover, το 2022. Το τελευταίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα αναλάβει τον ρόλο της Giulietta, δίχως ακόμα να ξεκαθαρίζεται αν μιλάμε για διαδοχή ή αντικατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store