Αμφιλεγόμενη η επιστροφή της θρυλικής Lancia Stratos

Αμφιλεγόμενη είναι η επιστροφή της Lancia Stratos, καθώς θα έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν θα έχει τις ευλογίες της ιταλικής μάρκας και επιπροσθέτως θα είναι σε εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή.

Όπως ίσως θυμόσαστε κάποιοι, πίσω στο μακρινό πλέον 2010, κάποιος ιδιώτης, ο κύριος Michale Stoschek είχε οραματιστεί και τελικά κατάφερε να κατασκευάσει μία Lancia Stratos.

Δείτε ακόμη: Αυτή η Ferrari 812 Superfast είναι απλά θεϊκή!

Το δημιούργημά του ήταν βασισμένο σε μία Ferrari F430, καθώς σασί και μηχανικά μέρη προέρχονταν από αυτή. Η Ferrari όμως μπλόκαρε κάθε είδους προσπάθεια για την δημιουργία του αυτοκινήτου, βασισμένο στη δική της F430 και έτσι χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την εξέλιξή του.

Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου η εταιρεία Manifattura Automobili Torino (MAT) ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή 25 Lancia Stratos, οι οποίες θα βασίζονται σε τροποποιημένα σασί F430.

Διαβάστε επίσης: Σφοδρό τρακάρισμα με BMW και Prius. Ποιος φταίει; (+video)

Το κόστος τους θα είναι περί τα 550.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για την απόκτηση μιας Ferrari F430, της οποίας το σασί είναι απαραίτητο και παίζει το ρόλο του «δωρητή οργάνων»), ενώ το μοτέρ της (το οποίο και αυτό θα προέρχεται από την Ferrari F430) θα αποδίδει περισσότερους από 550 ίππους.

Οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Get it on Google Play Download on the App Store