Toyota: Αντι-οικολογικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Μπορεί η Toyota να έχει επενδύσει στην υβριδική τεχνολογία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν φαίνεται πρόθυμη για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα για έναν αρκετά σοβαρό λόγο. Ποιος είναι αυτός;

Πολύ απλά όπως δήλωσε κι ο επικεφαλής μηχανικός της Toyota, Stefan Ramaekers, η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δεν είναι και τόσο… οικολογική, όσο θέλουμε να πιστεύουμε!

Δείτε ακόμα: Η «βρώμικη» αλήθεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ramaekers, για να κατασκευαστεί ένα συμβατικό ηλεκτρικό μοντέλο, απαιτείται πλήθος πολύτιμων μετάλλων, σε τέτοια ποσότητα, όση θα απαιτούσε και η κατασκευή 60 νέων υβριδικών Yaris! Τόσο το χρηματικό κόστος, όσο και το οικολογικό, είναι τεράστιο και σίγουρα δεν αντισταθμίζεται με τη μικρή διαφορά στις εκπομπές ρύπων που θα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και είναι αυτός ο λόγος που η Toyota έχει γυρίσει την πλάτη της στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μερικά πολύτιμα μέταλλα όπως το νεοδύμιο, το οποίο χρησιμοποιείται στους μαγνήτες των ηλεκτροκινητήρων, εξάγονται με μεθόδους υψηλής ρυπάνσεως στα κινεζικά ορυχεία.

Διαβάστε επίσης: BMW: «Ο κόσμος δεν θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα»

Κάτι που σύμφωνα με τον κ. Ramaekers σημαίνει πως ένα ηλεκτρικό μοντέλο δεν είναι τόσο φιλικό προς το περιβάλλον, όσο παρουσιάζεται από τις εταιρείες, ενώ ανέφερε πως η τρέχουσα μορφή ηλεκτροκίνησης απλά «μετατοπίζει» τους ρύπους από τους δρόμους, προς άλλα σημεία του πλανήτη και πιο συγκεκριμένα προς τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και στα ορυχεία, για την εξόρυξη των μετάλλων που απαιτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Για το λόγο αυτό η Toyota υποστηρίζει ότι τα υβριδικά οχήματά της είναι σήμερα «η  ελκυστικότερη κι οικονομικότερη μορφή κίνησης».

Εσείς τι πιστεύετε;

Get it on Google Play Download on the App Store