Πουλάει τη Ford Mustang GT για να αγοράσει van!

Ο κάτοχος μιας υπέροχης Mustang GT, πιάστηκε να οδηγεί με 175 χλμ./ώρα κι ο δικαστής τον γλίτωσε από τα χειρότερα. Ο οδηγός, ονόματι Fraser Johnstone, 39 ετών από το Musselburgh, (κοντά στο Εδιμβούργο της Σκωτίας), παραδέχτηκε στο δικαστήριο, ότι ήταν εξαιρετικά εθιστικό να βυθίζει το δεξί πεντάλ της 5λιτρης Ford Mustang, (το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι ενδεικτικό) που προσφέρει καταιγιστική επιτάχυνση.

Δείτε ακόμα: Η Toyota Supra «ρίχνει» σε BMW Z4 M40i και Ford Mustang GT (+video)

Ο θερμόαιμος οδηγός είναι παλιός γνώριμος των δικαστηρίων, μιας και το 2017 του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για 56 μέρες, καθώς είχε υποπέσει σε διάφορα παραπτώματα, εκ των οποίων δυο αδικήματα τα είχε κάνει την ίδια ακριβώς μέρα. Για το αδίκημα της υπερβολικής ταχύτητας αυτή τη φορά, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Kevin Connor, δήλωσε: «Δεν υπήρχε δικαιολογία για το γεγονός πως ο πελάτης μου οδηγούσε με τόσο μεγάλη ταχύτητα. Αναγνωρίζει ότι ήταν υπερβολική και περιττή. Δεν βιαζόταν και σαφώς ήξερε το δρόμο και το όριο ταχύτητας, αλλά προς στιγμή απορροφήθηκε με την έντονη επιτάχυνση της Ford Mustang GT. Μέχρι να τον εντοπίσει η αστυνομία εκείνος είχε ήδη επιβραδύνει και κινούνταν κοντά στο όριο του δρόμου. Το αυτοκίνητό του άλλωστε είναι ένα γρήγορο Mustang».

Διαβάστε επίσης: Νέα ειδική έκδοση Ford Mustang55 με 450 ίππους

Με σκοπό να δείξει ένα καλό πρόσωπο στο δικαστήριο και προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιείκεια του δικαστή, ο Johnstone ανέφερε ότι σκοπεύει να πουλήσει τη Mustang GT και να αγοράσει ένα… Peugeot Partner. Ο δικαστής όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είτε μιλάμε για ένα Van της Peugeot είτε για Ford Mustang, εναπόκειται εξ ολοκλήρου στον χειριστή το πώς θα οδηγεί το αυτοκίνητο του, ανεξάρτητα από τη δύναμη που διαθέτει. Παρόλα αυτά ο δικαστής τον επίπληξε για τα παραπτώματά του, προειδοποιώντας τον παράλληλα ότι την επόμενη φορά που θα συλληφθεί για μια τέτοια ποινή, θα του αφαιρέσει κατευθείαν το δίπλωμα, ενώ του επέβαλε πρόστιμο 420 λιρών (488 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store