Αστυνομικός έγραψε οδηγό που «σερνόταν» στην αριστερή λωρίδα

Σε όλους έχει συμβεί, αρκετοί μπορεί να το έχουν κάνει: να βρίσκεσαι ανήμπορος πίσω από ένα προπορευόμενο όχημα, που κινείται με ρυθμό τραυματισμένης χελώνας στην αριστερή λωρίδα.

Στην Ελλάδα, βέβαια, η λύση είναι απλή και παράνομη: φλας και προσπέρασμα από δεξιά, κάτι που αντενδείκνυται από τον Κ.Ο.Κ. και τιμωρείται από την Τροχαία. Στην Αμερική που ακολουθούν κατά γράμμα τους κανόνες κυκλοφορίας, αν «πέσουν» σε τέτοιο οδηγό οι ελπίδες τους εναπόκεινται στην διακριτική του ευχέρεια να κάνει στην άκρη. Εκτός και αν βρεθεί κάποιος αστυνομικός, πρόθυμος να επιβάλλει την τάξη.

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν πηγαίνουμε από τη Λ.Ε.Α. (+video)

Η ροή της κυκλοφορίας στην Ιντιάνα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς ο αρχιφύλακας Stephen Wheeles, ήρθε ως «από μηχανής Θεός» και λύτρωσε τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου από ένα Chevrolet Captiva, που είχε πάει «καρότσα» ούτε λίγο-ούτε πολύ 20 αυτοκίνητα. Ο Wheeles σταμάτησε τον οδηγό του Chevrolet, ο οποίος κινείτο στην αριστερή λωρίδα με 55 χλμ./ώρα, και του έκοψε την ανάλογη κλίση. Στις Η.Π.Α. το πρόστιμο για την εν λόγω παράβαση ανέρχεται στα 500 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμα για υπέρβαση ορίου ταχύτητας

Ο εγχώριος Κ.Ο.Κ. αναφέρει ρητά πως η αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως λωρίδα προσπεράσεως και οιαδήποτε παρακώλυση της κίνησης σε αυτή, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ βάσει του άρθρου 29/παράγραφος 4 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store