«Αθάνατο» VW Jetta με 670.000+ χλμ. για 5.000 ευρώ

Το VW Jetta το θυμόμαστε στην Ελλάδα από την δεύτερη γενιά του, αυτή με τα χαρακτηριστικά τετράγωνα πίσω φανάρια. Πριν από αυτή, ωστόσο, η πρώτη εμφάνιση του γερμανικού σεντάν έκανε θραύση στις αγορές της Αμερικής, του Καναδά και Μεξικού, ενώ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Τουρκία, την Αγγλία και τη Γερμανία.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτικό VW Rabbit GTI άνω των 17.000 ευρώ

Ο λόγος ήταν τόσο το κύρος που προσέδιδε το τετράθυρο αμάξωμα, όσο και η κουπέ έκδοση. Η τελευταία ήταν ασύγκριτα πιο στιλάτη σε σχέση με το τρίθυρο χάτσμπακ Golf, οδηγώντας πολύ κόσμο στην επιλογή του 2θυρου Jetta. Ένας Αμερικανός έκανε το ίδιο, κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην Γερμανία, φέρνοντας στις Η.Π.Α. ένα αυθεντικό, made in Germany Jetta (η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων ήταν κατασκευής Μεξικό). Το έμβλημα της Γερμανίας στη μάσκα, εξάλλου, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Από το 1984 μέχρι το 2013 χρησιμοποιούνταν καθημερινά, καταγράφοντας 673.472 χλμ.! Έκτοτε βρισκόταν σε κλειστό γκαράζ, μέχρι που πριν λίγες ημέρες δημοπρατήθηκε και έφτασε στο ποσό των 5.500 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Εξαιρετικό VW Corrado VR6 πωλείται για 25.000!

Κάτω από το καπό συναντάμε έναν 1.600άρη βενζινοκινητήρα 54 ίππων και 98 Nm ροπής, που εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 17,2 δλ. Μπορεί να μην είναι γρήγορο (για την ακρίβεια «σέρνεται»), όμως το μπεζ Jetta βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και διαθέτει μέχρι ηλιοροφή και δερμάτινα καθίσματα. Σκουριές και λοιπά προβλήματα δεν αναφέρονται (αν και κάποιες πιτσιλιές στο καπό είναι εμφανείς), ενώ και μηχανικά το βιβλίο service δεν σημειώνει βλάβες. Ποια η γνώμη σας; Τα άξιζε τα λεφτά του;

Get it on Google Play Download on the App Store