Audi e-tron GT Concept. Όπως λέμε «τετράθυρο ΤΤ»

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου e-tron GT, του μοντέλου με το οποίο το Ίνγκολσταντ στοχεύει απευθείας στο Tesla Model S. Εν αναμονή της επίσημης παρουσίασης στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του επερχόμενου σπορ ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, το οποίο θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Porsche Taycan.

Δείτε ακόμα: Το φρενάρισμα του Audi E-Τron αψηφά την λογική (+video)

Από την στιγμή που ακόμα δεν υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά, θα βασιστούμε σε αυτά του όμορου μοντέλου από το Τσουφενχάουζεν. Το e-tron GT, λοιπόν, αναμένεται να εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε άξονα), συνδυαστικής απόδοσης άνω των 600 ίππων. Αυτοί θα αντλούν την ενέργειά τους μέσα από υψηλής τάσης μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Μάλιστα, μόλις αδειάσουν οι μπαταρίες, θα υπάρχει η δυνατότητα να φορτίσουν μέσα σε 15 λεπτά για να διανύσει το αυτοκίνητο 400 χιλιόμετρα, χάρη στις δυνατότητες ταχείας φόρτισης μέσω φορτιστών 800V.

Η Taycan θα έχει αστραπιαίες επιταχύνσεις, αφού τα 0-100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και τα πρώτα 200 χλμ./ώρα θα έρχονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Οπότε κάτι ανάλογο περιμένουμε και για το Audi, ενώ δεν αποκλείεται να διαθέτει μειωμένη ισχύ προκειμένου να αποφευχθεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός.

Διαβάστε επίσης: Audi R8 1.000 ίππων πιάνει 350 χλμ./ώρα στην Autobahn (+video)

Αυτό που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφορά στο τι πρεσβεύει το γερμανικό ηλεκτρικό κουπέ-σεντάν. Όπως έχει γίνει γνωστό από κύκλους της Audi, το ΤΤ θα αποχαιρετήσει την τρέχουσα μορφή του προς τέρψιν της τετράθυρης σιλουέτας με κουπέ εκφάνσεις. Το ΤΤ Sportback Concept μας είχε δώσει μια πρώτη γεύση και το GT την συμπληρώνει. Μπορεί από πλευράς διαστάσεων να τοποθετείται στην κλάση του Α7, ωστόσο πολλά από τα στοιχεία του μοτίβου αναμένεται να ενσωματωθούν στην επόμενη γενιά του ΤΤ.

Get it on Google Play Download on the App Store