Αυτή είναι πλέον η ακριβότερη BMW όλων των εποχών

Κατά την διάρκεια του Goodwood Festival of Speed 2018, έγινε και η καθιερωμένη δημοπρασία του οίκου Bonhams. Μία δημοπρασία η οποία φέτος έγινε για 50η φορά και ήταν μεγαλειώδης, καθώς κατά την διάρκειά της έσπασαν πολλά ρεκόρ. Το σημαντικότερο όλων όμως ήταν αυτό της πώλησης της ακριβότερης BMW όλων των εποχών.

Δείτε ακόμη: BMW i8 και i3 Starlight Edition σκέτο χρυσάφι

Συγκεκριμένα, αυτή είναι η εικονιζόμενη BMW 507 Roadster η οποία άλλαξε χέρια για 4.274.669 ευρώ! Ένα ποσό το οποίο ήταν διπλάσιο από αυτό που αρχικά είχε προσδιοριστεί από τους εκτιμητές. Η μάχη μάλιστα ήταν μεγάλη μέχρι τελικά το αυτοκίνητο να βρει το νέο του… σπίτι.

Όπως βλέπετε και από τις εικόνες, το βαυαρικό μοντέλο, το οποίο είναι του 1957, είναι σε άψογη κατάσταση. Είναι το νούμερο 22 από τα 252 που κατασκευάστηκαν συνολικά, το εσωτερικό του είναι μοναδικό, ενώ είναι «πρώτο χέρι» καθώς ανήκε μόνο σε έναν ιδιοκτήτη στο παρελθόν (δείτε εδώ αναλυτικά την δημοσίευση του οίκου Bonhams).

Διαβάστε επίσης: Πως παράγεται η νέα BMW Σειρά 8 (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως η BMW 507 Roadster έχει κάτω από το μακρύ καπό της έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.2 λτ. ο οποίος αποδίδει 150 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με τεσσάρι, χειροκίνητο κιβώτιο. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά αν αναλογιστείτε πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 60 ετών, το οποίο μάλιστα έκανε το 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και είχε τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα. Η τιμή της πίσω στο 1957 ως καινούργια ήταν 26.500 γερμανικά μάρκα.

Get it on Google Play Download on the App Store