Αυτή η εταιρεία ξέρει που πας με το αμάξι σου!

Τι κι αν βρισκόμαστε στην εποχή των προσωπικών δεδομένων και του GDPR; Το Digital Recognition Network (DRN), με μόλις 20 δολάρια (18 ευρώ) μπορεί να αναζητήσει και να βρει οποιαδήποτε πινακίδα του ζητηθεί.

Αυτή η υπηρεσία «τρέχει» προς το παρόν στην Αμερική, όπου το DRN σαρώνει δισεκατομμύρια πινακίδων και μέσα από τη βάση δεδομένων, βρίσκει την τελευταία τοποθεσία που κινήθηκε το όχημα που αναζητά ο χρήστης.

Δείτε ακόμα: Αμερικανοί: «Ανούσιες οι κάμερες αντί για καθρέπτες»

Η εταιρεία πουλάει τα άπειρα αυτά δεδομένα σε αυτοκινητοβιομηχανίες, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικούς ερευνητές, ενώ πολλές φορές και η αστυνομία ζητάει την βοήθεια της. Άλλωστε με περισσότερες από 9 δισεκατομμύρια καταχωρημένες πινακίδες αποτελεί ένα ιδανικό, αλλά κυρίως πανίσχυρο εργαλείο έρευνας. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν στην ανεύρεση χαμένων αυτοκινήτων ή ακόμα και ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από δάνειά τους, ενώ οι ασφαλιστικές αξιοποιούν τα δεδομένα με σκοπό την προσαρμογή των ασφαλίστρων για κάθε πελάτη ξεχωριστά. Μάλιστα η DRN προσφέρει έναντι υψηλού αντιτίμου στους δικαστικούς επιμελητές που αναζητούν τέτοιου είδους πρόσωπα, κάμερες καταγραφής πινακίδων ώστε να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο η βάση δεδομένων, ενώ έναντι 65 ευρώ, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει ειδοποίηση όταν το σύστημα εντοπίσει το αυτοκίνητο «στόχο» που αναζητά.

Διαβάστε επίσης: Νέες κάμερες με αναγνώριση κινητού τηλεφώνου!

Στην παρούσα χρονική στιγμή στο Digital Recognition Network (DRN), υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 ενεργοί χρήστες. Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι τα δεδομένα είναι άριστα προστατευμένα, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το hacking είναι μια εξαιρετικά απλή υπόθεση για τους μετρ των υπολογιστών, με αποτέλεσμα πλήθος προσωπικών δεδομένων να υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Get it on Google Play Download on the App Store