Dacia Duster για περισσότερο off roading

Το δεύτερης γενιάς Dacia Duster το οποίο βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη, καθώς έχει βρεθεί στην τρίτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του (56.712 ταξινομήσεις το πρώτο 3μηνο του 2019).

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το φθηνότερο μικρομεσαίο 4×4 SUV;

Εκτός από τις χαμηλές τιμές που διατίθεται, το νέο Duster ξεχωρίζει για τις εκτός δρόμου ικανότητές του, καθώς και για την σκληροτράχηλη εμφάνισή του. Για όσους θέλουν να τονίσουν τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά του, η γερμανική εταιρεία Delta 4×4 η οποία ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι, ετοίμασε ένα πλήρες πακέτο off road.

Καταρχήν βελτίωσε τις εκτός δρόμου ικανότητές του μέσω της αύξησης της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος κατά 3 εκατοστά μέσω τοποθέτησης αποστατών στις αναρτήσεις (450 ευρώ), έτσι ώστε να περνάει πιο άνετα διάφορα εμπόδια. Το περισσότερο ύψος βοήθησε και στην αντικατάσταση των στάνταρ τροχών με ένα σετ 215/70 R16 και χωμάτινα ελαστικά της BF Goodrich, τα οποία με την σειρά τους βελτιώνουν σημαντικά και την πρόσφυση σε χώμα, λάσπη, άμμο κ.λπ. Υπάρχουν και άλλοι τύποι ελαστικών και ζαντών με κόστος που ξεκινάει για το σετ από 1.350 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Ήρθε το νέο ντίζελ Dacia Duster 1.5 Blue dCi (τιμές – εκδόσεις)

Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει ακόμα μια ποδιά αλουμινίου πάχους 5 χλστ. για την προστασία του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων από επαφές με πέτρες, κλαδιά και γενικά σκληρά αντικείμενα. Ιδιαίτερα χρήσιμος είναι και ο εργάτης (1.178 ευρώ) που τοποθετείται πίσω από τον εμπρός προφυλακτήρα και έχει δυνατότητα ρυμούλκησης δύο τόνων. Απαραίτητα είναι και τα δύο πρόσθετα στρογγυλά LED φώτα (από 300 ευρώ), τα οποία τοποθετούνται πάνω στην εμπρός μπάρα από ανοξείδωτο ατσάλι των 63 χιλιοστών. Η σχάρα οροφής αποτελεί ένα ακόμα χρήσιμο αξεσουάρ για όσους κάνουν off roading (798 ευρώ).

Να σημειωθεί ότι οι τιμές που αναφέρονται αφορούν τη Γερμανία.

Get it on Google Play Download on the App Store