Δίδυμοι έκαναν «τράμπα» το ίδιο δίπλωμα για 20 χρόνια!

Έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο -και παράνομο- τρόπο βρήκαν 2 Κινέζοι δίδυμοι, για να εκμεταλλευτούν την μονοζυγωτική τους προέλευση.

Οι Αφοί Yan ξεκίνησαν την πατέντα με το κοινό δίπλωμα στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν ένας εξ αυτών έχασε το δίπλωμα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Τότε πήρε την άδεια του αδερφού του και εκμεταλλευόμενος την πανομοιότυπη εμφάνιση, κυκλοφορούσε ανενόχλητος. Το σκηνικό επαναλαμβάνονταν όποτε ένας από τους δυο έχανε το δίπλωμά του. Προφανώς το νομοθετικό πλαίσιο του κινεζικού Κ.Ο.Κ. δεν προβλέπει μόνιμη αφαίρεση άδειας οδήγησης ή βαριές κυρώσεις σε περιπτώσεις υποτροπής, οπότε οι Yan έπρεπε απλά να προσέχουν ώστε να υπάρχει ένα έγκυρο δίπλωμα μεταξύ τους.

Δείτε ακόμα: Πώς τα πάνε οι γυναίκες με το αυτοκίνητο;

Η μηχανορραφία τους ανακαλύφθηκε χάρις στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού, αλλά και της φαλάκρας που τους πρόδωσε! Συγκεκριμένα, στην πόλη Jiamusi της επαρχίας Heilongjiang, τα δυο αδέρφια έκαναν στην άκρη όταν τους έκανε σήμα αστυνομικός για έλεγχο. Για κάποιον λόγο, ενώ ήταν και οι δύο στο αυτοκίνητο, οδηγούσε αυτός που δεν είχε δίπλωμα. Αρχικά η δοκιμασμένη συνταγή 20 ετών φάνηκε να πετυχαίνει, με την άδεια οδήγησης του συνοδηγού να «περνάει» για του οδηγού. Το όργανο της τάξης, ωστόσο, παρατήρησε πως ο δίδυμος που επέβαινε στο αυτοκίνητο φόραγε καπέλο και έκανε μια κίνηση, σαν να ‘θελε κάτι να κρύψει. Αφού του ζήτησε να απομακρύνει το καπέλο, διέκρινε την καράφλα και έψαξε την βάση δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Καταιγισμός κλήσεων από την Τροχαία τον Μάρτιο

Εκεί αποκαλύφθηκε πως είναι δίδυμα αδέρφια, με τον καπελοφόρο να «μαρτυράει δίχως ξύλο» και να παραδέχεται πως η συγκεκριμένη πρακτική εξασκούνταν για 2 δεκαετίες. Οι αδερφοί Yan αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων πλαστοπροσωπία και οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store