Έκανε ρεκόρ κλήσεων και του πήραν το αυτοκίνητο

Ένας 37 ετών Γερμανός από την πόλη Σπάγιερ της Ρηνανίας-Παλατινάτου στη Γερμανία, έχει μαζέψει τόσους βαθμούς ποινής στο point system, που είναι αμφίβολο αν θα ξαναδεί ποτέ στα χέρια του νόμιμο δίπλωμα οδήγησης.

Δείτε ακόμη: Διαγωνισμός με δώρο service αυτοκινήτων

Συγκεκριμένα συγκέντρωσε 373 βαθμούς, τους υψηλότερους από κάθε άλλο οδηγό στη Γερμανία –και όχι μόνο. Αυτό σημαίνει ότι έχει μαζέψει καμιά 200σαριά κλήσεις για παρανομίες στην οδήγηση, με δεδομένο ότι στη Γερμανία οι περισσότεροι βαθμοί ποινής στο point system είναι 1-2 και σε ελάχιστες περιπτώσεις 3.

Το Φεβρουάριο του 2019 είχε συλληφθεί γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης, ή για την ακρίβεια με παράνομο δίπλωμα οδήγησης, το οποίο φαινόταν ότι είχε εκδοθεί στην Ιταλία, ενώ εργαζόταν ως επαγγελματίας οδηγός. Οι αστυνομία τότε είχε καταγράψει περισσότερες από 150 παρανομίες και το σκορ του στο point system είχε φτάσε περίπου τους 300 βαθμούς. Ο δικαστής επέβαλε μια ανασταλτική ποινή και του κατέστησε σαφές ότι αν το επαναλάμβανε θα πήγαινε απευθείας στη φυλακή.

Δείτε ακόμη: TSI: O κινητήρας που άλλαξε την αυτοκίνηση

Ωστόσο, ο 37χρονος δεν έβαλε μυαλό, συνέχισε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, και αγόρασε το εικονιζόμενο Audi Q7. Στις 10.09.2019, τον σταμάτησε η αστυνομία και μετά από τον έλεγχο που έγινε διαπίστωσε ότι πάλι είχε παράνομο δίπλωμα οδήγησης και οι βαθμοί ποινής είχαν φτάσει τους 373! Φυσικά, αυτή τη φορά δεν τον άφησαν ελεύθερο, ενώ το αυτοκίνητό του αξίας περίπου 35.000 ευρώ κατασχέθηκε και θα πωληθεί σε δημοπρασία. Όσον για τον ίδιο, σίγουρα θα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Get it on Google Play Download on the App Store