Γνωρίστε την πρώτη οδηγό της ιστορίας (+video)

Είναι γνωστά τα ανέκδοτα για τις γυναίκες οδηγούς, άσχετα με τις στατιστικές που τις θέλουν να εμπλέκονται λιγότερο σε σοβαρά τροχαία από ό,τι οι «χεράδες» του ισχυρού φύλου. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν μαθαίνατε ότι αν δεν υπήρχε μια συγκεκριμένη γυναίκα είναι πολύ πιθανό να μην υπήρχε αυτοκίνητο; Τουλάχιστον όχι όπως το ξέρουμε σήμερα.

Ως γνωστόν ο Karl Benz δημιούργησε την πρώτη αυτοκινούμενη άμαξα το 1888, η οποία στο πέρας των ετών εξελίχθηκε στο αγαπήμενο μας τετράτροχο. Η ιστορία κατέγραψε τον Γερμανό ως πιονέρο της αυτοκίνησης, διόλου άδικα. Η γυναίκα του, όμως, κάπου ξεχάστηκε. Και η Mercedes έρχεται να μας θυμίσει τον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε στη δημιουργία και εξέλιξη του αυτοκινήτου. Η Bertha Benz ήταν λαμπρό μυαλό της εποχής και εξαίρετη μηχανικός, καθότι βοήθησε τον σύζυγό της καθόλη την πορεία της γέννησης του αυτοκινήτου. Η σημαντικότερη συμβολή της, ωστόσο, ήρθε με την μορφή της τόλμης και του ονείρου.

Δείτε ακόμα: Το video της Hyundai που θα σε συγκινήσει (+video)

Ενώ το πρωτότυπο είχε ολοκληρωθεί, ο Benz δίσταζε να το βγάλει στον δρόμο καθώς όχι μόνο πίστευε πως ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για να το υποδεχθεί, αλλά θεωρούσε ότι δύσκολα θα άντεχε σε μια σχετικά μεγάλη διαδρομή. Το πρότζεκτ μπήκε «στον πάγο», ο Benz αρνείτο να δοκιμάσει το δημιούργημά του και λίγο ήθελε να μείνει για πάντα στο στάδιο της ιδέας. Κάπου εδώ μπαίνει η Bertha, η οποία πήρε το αυτοκίνητο εν αγνοία του Karl και πραγματοποίησε ένα ταξίδι 106 χιλιομέτρων, γενόμενη η πρώτη οδηγός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η διαδρομή ξεκίνησε από το Μάνχαϊμ και ολοκληρώθηκε στο Πφζχάιμ, οι φόβοι του Benz πραγματοποιήθηκαν, το πρωτότυπο παρουσίασε αρκετά προβλήματα, τα οποία επέλυσε με περισσή εφευρετικότητα η γυναίκα του. Μέχρι από βενζίνη έμεινε στο Βίσλοχ και αναγκάστηκε να αγοράσει καύσιμο από το φαρμακείο της πόλης, εκεί όπου δημιουργήθηκε -τύποις- το πρώτο βενζινάδικο στον κόσμο (για να μην μπερδευόμαστε, το πρώτο ολοκληρωμένο πρατήριο καυσίμων περίπου όπως τα ξέρουμε σήμερα, κατασκευάστηκε στο Μιζούρι των Η.Π.Α. το 1905).

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη τεχνολογία της Mercedes με φώτα που μιλάνε! (+video)

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Και όπως λέει η κατακλείδα του συγκινητικού video, η Bertha Benz δεν οδήγησε απλά ένα αυτοκίνητο. Οδήγησε μια ολόκληρη βιομηχανία.

 

Get it on Google Play Download on the App Store