Έκρηξη λεωφορείου με φυσικό αέριο! (+video)

Ένα CNG λεωφορείο στη Στοκχόλμη, το οποίο ευτυχώς ήταν εκτός υπηρεσίας, εξερράγη σε κεντρικό δρόμο, όταν μια από τις δεξαμενές φυσικού αερίου που ήταν τοποθετημένη στην οροφή, χτύπησε στην είσοδο ενός τούνελ.

Αν και αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, έπειτα από την αυτοψία των αρχών, διαπιστώθηκε η πραγματική αιτία, που ήταν η σύγκρουση της δεξαμενής στον τοίχο του τούνελ. Πως είναι δυνατόν όμως να έγινε μια τέτοια σύγκρουση;

Δείτε ακόμη: Απίστευτο ατύχημα με απογείωση σε τούνελ (+video)

Οι επίσημες αναφορές κάνουν λόγο πως ο οδηγός του λεωφορείου χάθηκε, με αποτέλεσμα να πάρει λάθος διαδρομή από αυτή που έπρεπε να εκτελέσει σύμφωνα με το προκαθορισμένο δρομολόγιο. Έχοντας πάρει λοιπόν λάθος δρόμο, προφανώς και λόγω βιασύνης και απροσεξίας, ο οδηγός δεν πρόσεξε την ταμπέλα που έλεγε ότι το μέγιστο ύψος του οχήματος για το συγκεκριμένο τούνελ δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Αποζημίωση-«μαμούθ» 152 εκατομμυρίων για τροχαίο ατύχημα!

Ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, με πολλαπλά και βαριά εγκαύματα, αλλά ευτυχώς κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε. Δεν είναι πρώτη φορά που λεωφορείο ή φορτηγό συγκρούεται με την είσοδο ενός χαμηλού τούνελ, αλλά τουλάχιστον δεν ακολουθεί τόσο μεγάλη έκρηξη. Φαίνεται πως η τοποθέτηση μιας δεξαμενής φυσικού αερίου στην οροφή ενός λεωφορείου δεν ενδείκνυται τελικά!

Get it on Google Play Download on the App Store