Ελληνικό «Κατσαριδάκι» του 1969 με μόλις 1.500 χλμ.!

Δύσκολα να έχει ξεχάσει κάποιος τον Χέρμπι. Το ανθρωπομορφικό VW Beetle της Disney, που μπορούσε να κερδίσει αγώνες ράλλυ και πίστας στο ρελαντί, δείχνοντας την αγάπη του στον οδηγό του και την οικογένεια αυτού. Το πρώτο «Κατσαριδάκι» (κανονικός τίτλος ταινίας «Love Bug») εμφανίστηκε το 1968, για να το ακολουθήσουν 4 συνέχειες και μια τηλεοπτική σειρά. Οι πρώτες 3 ταινίες, δε, αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του «Ιππότη της Ασφάλτου»!

Δείτε ακόμα: Το συγκινητικό video για το «αντίο» του VW Beetle (+video)

Οι ρέπλικες του είδους δεν σπανίζουν, ωστόσο αυτές που προέρχονται από την εποχή του αυθεντικού πραγματικά είναι δυσεύρετες. Μια τέτοια συναντάμε στη Λέρο, από το μακρινό 1969, σε άριστη κατάσταση! Στα 51 χρόνια λειτουργίας, ο εν λόγω Χέρμπι έχει διανύσει μόλις 1.500 χλμ.! Το αμάξωμα δεν εμφανίζει ίχνος σκουριάς και έχει υποστεί πρόσφατα ολική βαφή, ενώ το αυτοκίνητο προέρχεται από ανακατασκευή. O κινητήρας είναι ο αερόψυκτος boxer των 1.285 κ.εκ., απόδοσης 50 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και 94 Nm ροπής στις 2.600 σ.α.λ., με το 4άρι χειροκίνητο κιβώτιο να στέλνει την ισχύ φυσικά στους πίσω τροχούς. Καινούργιος, ο 1.300άρης «Σκαραβαίος» έφτανε μέχρι τα 132 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: Τέλειο Fiat 128 μισού αιώνα με 24.233 χιλιόμετρα!

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εργοστασιακή κατάσταση, με μόνη εξαίρεση το σπορ τιμόνι και τα αλουμινένια πεντάλ, ενώ διαφορετικός είναι και ο αριθμός. Στο αυθεντικό «Κατσαριδάκι» βλέπουμε το «53», ενώ εδώ υπάρχει το «72». Η τιμή του βρίσκεται στις 10.000 ευρώ και κρίνεται ως πολύ καλή, αν αναλογιστούμε τον ελάχιστο αριθμό των χιλιομέτρων, την κατάσταση του οχήματος και την συλλεκτικότητα του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store