Ένα και μοναδικό Nissan 370Z με 400 ίππους

Η Nissan φαίνεται πως έχει κέφια φέτος και ετοίμασε για το SEMA Show μία ιδιαίτερη εκδοχή του Nissan 370Z. Πρόκειται για ένα μοντέλο με αγωνιστική διάθεση, το οποίο θα εκτεθεί στο περίπτερο της μάρκας στη συγκεκριμένη έκθεση βελτιώσεων.

Δείτε ακόμη: Έτσι κατασκευάζεται στο χέρι το Nissan GT-R50 (+video)

Το Nissan 370Z Project Clubsport 23, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, εφοδιάζεται με twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και είναι προϊόν συνεργασίας της Nissan Motorsports με την MA Motorsports.

Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, το αυτοκίνητο διαθέτει μία σειρά από αξεσουάρ που πιθανότατα θα τα δούμε κάποια στιγμή και στην γκάμα της προς πώληση, αν και όπως λέει χαρακτηριστικά το αυτοκίνητο είναι υπό εξέλιξη και ενδέχεται η τελική του μορφή να είναι αρκετά διαφοροποιημένη.

Συγκεκριμένα λοιπόν, το Nissan 370Z Project Clubsport 23 διαθέτει bodykit τα αξεσουάρ του οποίου είναι φτιαγμένα από ανθρακονήματα, ενώ το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στο καπό όσο και στο κάλυμμα των καθρεφτών.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, με νέα καθίσματα, ζώνες έξι σημείων, αλλαγμένο τιμόνι, roll cage και σύστημα πυρόσβεσης να υπογραμμίζουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Φυσικά οι ζάντες είναι αλλαγμένες και συγκεκριμένα είναι της RAYS, 18 ιντσών, ενώ η ανάρτηση είναι KW Variant 3 με ελατήρια Eibach.

Διαβάστε επίσης: BMW M5 vs Nissan GT-R vs Porsche 911 Turbo S (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η Nissan βασίστηκε σε ένα 370Z Nismo του 2012, το οποίο πάντως κάτω από το καπό του δεν έχει τον 3.7 λτ. V6 των 350 ίππων, αλλά τον 3.0 λτ. ο οποίος πλέον αποδίδει 400 ίππους, όπως προαναφέραμε.

Get it on Google Play Download on the App Store