Νέο Nissan Juke το 2019 και ίσως και ηλεκτρικό

Ο κύβος ερρίφθη και το νέο Nissan Juke, έπειτα από μια 10ετή καριέρα, θα αλλάξει, με το νέο μοντέλο να αναμένεται να λανσαριστεί εντός του 2019. Το νέο Nissan Juke θα φέρει πλήθος αλλαγών τόσο στο τομέα της εμφάνισης, όσο και στη γκάμα των κινητήρων. Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως τα πράγματα.

Αρχικά το νέο Nissan Juke θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα CMF-B (στην ίδια βασίζεται και το νέο Renault Clio). Το μεγάλο ατού της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι πως προσφέρει τη δυνατότητα προσάρτησης υβριδικής, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικής τεχνολογία κίνησης.

Δείτε ακόμη: Ένα Nissan Juke για τα δύσκολα!

Θέμα για το οποίο τοποθετήθηκε κι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan για την Ευρώπη Peter Bedrosian, ο οποίος δήλωσε: «Είναι γεγονός πως πλέον κυριαρχούν τα SUV μοντέλα, με την αγορά να μετακινείται και προς τα ηλεκτρικά. Σύμφωνα με αυτές τις παγκόσμιες τάσεις εργαζόμαστε στη Nissan, ώστε να προσφέρουμε εναλλακτικές μορφές κίνησης, με διαφορετικές επιλογές κινητήρων».

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Nissan Juke 1.2 DIG-T 135 PS

Σε ότι αφορά τη κινητήρια γκάμα, πέρα από τις υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις του Juke που αναμένουμε, θα υπάρχουν και οι συμβατικοί κινητήρες, με πρώτο και καλύτερο το νέο τρικύλινδρο turbo του 1.0 λτ. που παρουσιάστηκε στο Micra, ενώ φημολογείται ότι η κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση του Juke θα κινείται από έναν 1.6 λίτρων κινητήρα με απόδοση 190 ίππων. Στο τομέα των diesel, εκεί αναμένουμε την νεότερη έκδοση του Blue dCi των 1.5 λίτρων.

Σχεδιαστικά, το νέο Juke δεν το περιμένουμε να έχει μια τόσο ριζοσπαστική σχεδίαση, όσο το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, ωστόσο θα είναι δυναμικό και νεανικό. Αναβαθμισμένη όμως θα είναι και η καμπίνα του, η οποία θα ενσωματώνει, τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας που προσφέρει η ιαπωνική μάρκα.

Get it on Google Play Download on the App Store