Επίσημο: H ημερομηνία παρουσίασης του νέου Toyota Supra

Για το νέο Toyota Supra έχουμε δει πολλά και έχουμε διαβάσει ακόμη περισσότερα. Αυτή την φορά όμως έχουμε την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του σπορ μοντέλου της ιαπωνικής μάρκας. Όπως λοιπόν η ίδια η Toyota ανακοίνωσε, το νέο και πολυαναμενόμενο Toyota Supra θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις 14 Ιανουαρίου του 2019.

Δείτε ακόμη: Άψογη Toyota Supra πωλήθηκε πολλά λεφτά

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2019 στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία, δίπλα δίπλα με την παραγωγή της BMW Z4, με την οποία είναι συμπαραγωγή. Οι Ιάπωνες όμως τονίζουν πως τα δύο αυτοκίνητα μπορεί να μοιράζονται κοινά μέρη, έχουν όμως αναπτυχθεί και εξελιχτεί εντελώς ξεχωριστά.

Διαβάστε επίσης: Ποιος διάσημος θαυμάζει την Toyota Supra; (+video)

Η νέα γενιά του Toyota Supra θα έχει κάτω από το καπό έναν 3.0 λτ. εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα με twin-scroll turbo, που θα αποδίδει περίπου 340 ίππους και θα χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,0 δευτερόλεπτα. Επιπλέον η Toyota τονίζει πως το βάρος της θα έχει ιδανική κατανομή 50:50 σε εμπρός και πίσω άξονα, ενώ θα εφοδιάζεται με μπλοκέ διαφορικό και ενεργή ανάρτηση.

Get it on Google Play Download on the App Store