Έρχεται η 2η γενιά του Toyota GT86

Είναι επίσημο και ξεκινάμε να μετράμε ανάποδα για την νέα γενιά του fun to drive Toyota GT86.

Μπορεί πριν μερικούς μήνες οι fans του συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά και του αδελφού Subaru BRZ, να είχαν θορυβηθεί ότι θα παύσει η παραγωγή των μοντέλων, αλλά τώρα μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, για το GT86.

Δείτε ακόμα: Το νέο Toyota GT86 θα είναι μια μίνι Supra!

Πιο συγκεκριμένα, ο Matt Harrison, διευθυντής Μarketing της Τοyota Europe το ξεκαθάρισε: «Το Toyota GT86 αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο για την εταιρεία μας και η Supra δεν θα το αντικαταστήσει. Είναι δύο μοντέλα που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και θα προσφέρονται και τα δύο για πολλά χρόνια ακόμη». Και συνέχισε λέγοντας: «Άλλωστε κι ο ρόλος  του GT86 δεν έχει να κάνει με τις πωλήσεις αλλά να φέρει ενθουσιασμό στην μάρκα και περισσότερο συναίσθημα».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλες βλάβες σε Toyota GT86/Subaru BRZ μετά από ανάκληση

Το θέμα είναι να δούμε με τι μοτέρ θα μας έρθει η επόμενη γενιά, ή αν θα εξακολουθήσει να κινείται από τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό boxer ο οποίος προέρχεται από την Subaru και ενσωματώνει την D-4S τεχνολογία της Toyota που συνδυάζεται με άμεσο ψεκασμό στην εισαγωγή των βαλβίδων. Το παραπάνω μηχανικό σύνολο αποδίδει 200 ίππους και 205 Nm ροπής και συνδυαστικά με την πίσω κίνηση, αποτελεί το απόλυτο αγχολυτικό και χαρά του οδηγού!

Get it on Google Play Download on the App Store