Έρχεται νέο Nissan Juke, πιο ξεχωριστό από ποτέ

H αντικατάσταση του Juke από το Kicks στις αγορές της αμερικανικής ηπείρου, πυροδότησε έντονη φιλολογία αναφορικά με την ύπαρξη 2ης γενιάς του μικρού crossover της Nissan. Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που ήθελαν το Juke να καταργείτα από την γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας, όντας άκαιρο με την σχεδιαστική φιλοσοφία των υπολοίπων μοντέλων.

Δείτε ακόμα: Η τρομακτική διαφορά που κάνει η έλλειψη ESP (+video)

Πιο αρμόδια διάψευση δεν θα μπορούσε να υπάρξει, ερχόμενη κατευθείαν από τα χείλη του επικεφαλής σχεδίασης της Nissan, Alfonso Albaisa: «το Juke θα επιστρέψει πιο ξεχωριστό από ποτέ. Και πολύ σύντομα μάλιστα! Σκεφτείτε το σαν έναν μετεωρίτη στα τετριμμένα μοντέλα της κατηγορίας, με ανατρεπτικό στυλ», ενώ για τις φήμες κατάργησης του μοντέλου ήταν καυστικός:«ούτε κατάλαβα από πού προέκυψε αυτή η φημολογία. Το Juke, ακόμα και σήμερα, είναι από τις πιο ξεχωριστές και εμπορικά επιτυχημένες προτάσεις στην κατηγορία-ειδικά στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσει η παραγωγή του».

Διαβάστε επίσης: Nissan Juke με μείωση τιμών έως 2.000 ευρώ

Το σχεδιαστικό κομμάτι των δηλώσεων του Albaisa είναι εύκολο να υποστηριχθεί από τις εικόνες του Gripz Concept, το οποίο θα δανείσει πολλά στοιχεία στην έκδοση παραγωγής του Juke. Το «πολύ σύντομα» τοποθετείται όντως στο κοντινό μέλλον, καθώς η 2η γενιά του ιδιόμορφου crossover αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2019. Θα βασίζεται σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας V των Renault-Nissan-Mitsubishi, με τα κινητήρια σύνολα να αποτελούν συνδυασμό της υπάρχουσας γκάμας του Juke και αυτής του Micra. Στην βάση θα τοποθετηθεί ο 0.9 IG-T των 90 ίππων, ακολουθούμενος από τον 1.2 DIG-T των 115 ίππων και τον 1.5 dCi των 110 ίππων. Η πιθανότητα ύπαρξης υβριδικής έκδοσης θεωρείται μακρινή.

Get it on Google Play Download on the App Store