Έρχονται νέοι 6κύλινδροι κινητήρες από τη Mazda

H Mazda ανακοίνωσε πως είναι υπό εξέλιξη δύο νέοι 6κύλινδροι σε σειρά κινητήρες, ένας βενζίνης και ένας πετρελαίου. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο 3μηνο του 2019, όπου πέρα από τα δυο 6κύλινδρα μοτέρ, το τμήμα R&D  της ιαπωνικής μάρκας ετοιμάζει ήπιες-υβριδικές και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για μια σειρά μοντέλων της.

Δείτε ακόμη: Ποια είναι τα Mazda που θα έρθουν στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νέοι αυτοί κινητήρες προορίζονται για τα μεγαλύτερα μοντέλα της Mazda, στο πλαίσιο του πλάνου «Large Architecture», αλλά και για τη νέα γενιά του Mazda 6. Εκτός από τον βενζίνης νέας τεχνολογίας Skyactiv-X, θα κατασκευάσει κι έναν με ίδιο αριθμό κυλίνδρων σε σειρά και πάλι, αλλά πετρελαίου, τεχνολογίας Skyactiv-D. Για να ενισχύσει η Mazda το αγοραστικό της μερίδιο στην Ευρώπη, σκοπεύει να προσφέρει και μια σειρά από άλλες τεχνολογίες.

Διαβάστε επίσης: Ο κ. Koenigsegg αγόρασε ξανά το Mazda MX-5 του!

Η εταιρεία λοιπόν θα λανσάρει ένα νέο ήπιο υβριδικό κινητήριο σύνολο, καθώς και μια ηλεκτρική πλατφόρμα. Οι φανατικοί της μάρκας, να γνωρίζουν πως τις παραπάνω τεχνολογίες θα τις δούμε κατά πάσα πιθανότητα από το 2020 μέχρι το 2025. Το πρώτο μοντέλο που θα εξοπλιστεί με πολλά από τα παραπάνω θα είναι το Mazda6. Ωστόσο, μικρός turbo dowsnized κινητήρας δεν φαίνεται να υπάρχει στα πλάνα της Mazda και σίγουρα αυτό είναι ένα μειονέκτημα έναντι του πολύ σκληρού ανταγωνισμού.

Get it on Google Play Download on the App Store