Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην Renault

Η διαφαινόμενη κίνηση συγχώνευσης μεταξύ FCA και Renault-Nissan έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο διοικητικών και οικονομικών εξελίξεων σε αμφότερες τις κοινοπραξίες.

Δείτε ακόμη: Επιβεβαιώθηκαν οι συνομιλίες Renault – FCA για συγχώνευση

Για την γαλλική πλευρά, έγινε γνωστό μέσω του Bloomberg πως η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει το ποσοστό των μετοχών της στην φίρμα της Boulogne-Billancourt, προκειμένου να ομαλοποιήσει τις κεφαλαιακές μεταβολές που θα επιφέρει τυχόν σύμπτυξη συμφερόντων με τον ιταλοαμερικανικό κολοσσό. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «προτιθέμεθα (σ.σ. η γαλλική κυβέρνηση) να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να ισχυροποιήσουμε τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην χώρα. Αν αυτό σημαίνει μείωση της κρατικής συμμετοχής στην Renault, για ευελιξία στην επίτευξη συμφωνίας με την FCA, κανένα πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης: H Jeep περνάει στην FCA στην Ελλάδα

Αυτή την στιγμή, το κράτος κατέχει το 15% των μετοχών της Renault. Ο Le Maire δεν διευκρίνισε το μέγεθος της μείωσης που συζητείται, όμως οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν πως θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και το 5%. Ήτοι 10% συνολική παρουσία, με το απελευθερωθέν ποσοστό να δύναται για χρήση διαπραγματεύσεων με την FCA.

Get it on Google Play Download on the App Store