Έτοιμος ο μεγαλύτερο κόμβος της χώρας. Φέρνει αυξήσεις… (+video)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «υπερκόμβου» του Ρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου και είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και οι οκτώ κατευθύνσεις του. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κόμβο της χώρας, σε ανάπτυγμα χώρου.

Δείτε ακόμη: Το λάθος που κάνουμε με το κλειδί στη μίζα

Σημειώνεται πως ο Κόμβος Ρίου είναι ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις άνω διαβάσεις, έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και  πολλαπλές ράμπες εισόδου- εξόδου. Εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 20.000 οχήματα καθημερινά.

Στο συγκεκριμένο κόμβο, η Ολυμπία Οδός ενώνει την Πελοπόννησο με την Ήπειρο (μέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου), είναι το κύριο πέρασμα προς τη Δυτική Πελοπόννησο (προς Πύργο και Αμαλιάδα) και είναι η είσοδος για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πάτρα. Ταυτόχρονα εξυπηρετεί την πρόσβαση από και προς τα περίχωρα και τα παραθεριστικά κέντρα ανατολικά της Πάτρας, παρέχει πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Παράλληλα, στο σημείο αυτό διασταυρώνονται, ο αυτοκινητόδρομος με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, ενώ ο κόμβος θα ενσωματώσει και την Παλαιά Εθνική Οδό, μεγάλο τμήμα της οποίας έχει ανακατασκευαστεί.

Μετά την παράδοση του έργου, η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αναπροσαρμογή των τιμών των διοδίων, προκειμένου να συμπεριλάβει, εκτός από την ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή, και τη χρέωση των νέων τμημάτων του δρόμου. Έτσι στα διόδια Ρίου το κόστος αυξάνεται στα Ι.Χ. κατά 0,10 ευρώ (2,20 από 2,10 ευρώ). Επίσης αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ η διέλευση των Ι.Χ. από τα διόδια Κιάτου (2,30 ευρώ από 2,20 ευρώ).

Διαβάστε επίσης: Σωστή προθέρμανση και σβήσιμο του κινητήρα

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τον νέο, εντυπωσιακό κόμβο σε video animation.

Get it on Google Play Download on the App Store