Έρχεται κορυφαία Toyota Supra GRMN με 400 ίππους

Μετά την παρουσίαση της 2λιτρης Supra, η Toyota φέρεται να είναι έτοιμη για το λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης του sportscar της, που θα διαθέτει 400 ίππους!

Σύμφωνα με το Best Car Web, οι μάστορες της Gazoo Racing εργάζονται στην εξέλιξη της σκληροπυρηνικής βερσιόν της 5ης γενιάς Supra, που θα φέρει την επωνυμία GRMN (Gazoo Racing Masters of Nurburgring). Το αμάξωμα θα διαθέτει εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο, στα πρότυπα του πρωτοτύπου 3000GT των φωτογραφιών, αντλώντας επιρροή από την αγωνιστική GT4. Το βάρος θα είναι μειωμένο, χάρις στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων (οροφή, καπό και αεροδυναμικές προσθήκες οι βασικοί υποψήφιοι) και η ανάρτηση θα είναι νέα, με σαφώς πιο σφιχτό setup και προσανατολισμό σε χρήση πίστας.

Δείτε ακόμα: Ελληνική Toyota Supra γυρίζει κεφάλια!

Ο 3λιτρος TwinPower εξακύλινδρος εν σειρά τώρα, αναμενόμενα θα πάρει την ανιούσα με το τελικό νούμερο της ισχύος να «κλειδώνει» στους 400 ίππους. Η GT4 αποδίδει 430 και η απλή 3λιτρη 340, για να έχουμε δυο μέτρα σύγκρισης. Οπότε η λογική θέλει τη Supra GRMN να τοποθετείται ανάμεσά τους – χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης ιπποδύναμης. H αγωνιστική βερσιόν περιορίζεται σε αυτό το νούμερο λόγω κανονισμών, ενώ ο B58B30 έχει αποδείξει την όρεξή του για βελτίωση. Με δυο λόγια, ακόμα και 450 ίπποι για την GRMN είναι βάσιμη πιθανότητα.

Διαβάστε επίσης: H Toyota Supra «διαλύει» τη Ford Mustang Bullitt (+video)

Η παρουσίασή της είναι προγραμματισμένη για το τρέχον έτος, με τον αρχιμηχανικό εξέλιξης Tetsuya Tada να δηλώνει παλιότερα πως η Toyota θέλει να παρουσιάζει μια καινούργια έκδοση της Supra MKV κάθε χρόνο. Κοινώς, έχουμε να δούμε πολλά ακόμα!

Get it on Google Play Download on the App Store