Ετοιμάζεται συμμαχία Hyundai-Fiat;

Οι φήμες περί συμμαχίας ανάμεσα στην Hyundai και στον όμιλο FCA (Fiat Chrysler Automobiles) δεν είναι καινούργιες. Από τότε που το αφεντικό του ιταλοαμερικάνικου ομίλου εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία με άλλη εταιρεία πολλά έχουμε ακούσει.

Δείτε ακόμη: Συνεργασία Hyundai-Audi

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει λογική πίσω από όσα ακούγονται. Και αυτό γιατί η Hyundai ήδη κατέχει ποσοστό στον όμιλο FCA, επομένως μία κίνηση αύξησης του ποσοστού της θα ήταν απολύτως λογική και θεμιτή από τις δύο πλευρές.

Και αυτό γιατί μία συνεργασία θα δημιουργούσε ένα νέο κολοσσό που θα άλλαζε τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκίνηση, ενώ θα έδινε στις δύο πλευρές την ευκαιρία να κυριαρχήσουν σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Εξάλλου και η συγκυρία φαίνεται να είναι ευνοϊκή για μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Hyundai, καθώς ο Sergio Marchionne θα αποχωρήσει σε λίγο καιρό από τον όμιλο, αφού συνταξιοδοτείται και πλέον η διάδοχη κατάσταση μόνο ξεκάθαρη δεν είναι.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται υβριδικό ντίζελ Hyundai Tuscon

Είναι σημαντικό φυσικά να τονίσουμε πως και οι δύο πλευρές, που έχουν ήδη συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας, φαίνονται θετικές σε μία συγχώνευση, η οποία θα δημιουργούσε το μεγαλύτερο αυτοκινητικό όμιλο στον κόσμο. Και αυτό γιατί σε πωλήσεις θα ήταν πάνω από την κοινοπραξία Renault-Nissan-Mitsubishi αλλά και από τον όμιλο VW (τουλάχιστον σύμφωνα με τα νούμερα της περασμένης χρονιάς) Μένει λοιπόν να δούμε ποια θα είναι η έκβαση αυτής της ιστορίας και αν τελικά οι φήμες πάρουν σάρκα και οστά.

Get it on Google Play Download on the App Store