Ετοιμάζονται σπορ Toyota Corolla και Hilux!

Η Toyota μέσω του Προέδρου της Akio Toyoda έχει ξεκαθαρίσει πως «Δεν θέλει περισσότερα βαρετά αυτοκίνητα» (No more boring cars έχει δηλώσει) και τα πλάνα της ιαπωνικής μάρκας είναι αρκετά φιλόδοξα προς αυτό το κομμάτι.

Δείτε ακόμη: 0-100 χλμ./ώρα με νέο Toyota Corolla Hybrid (+video)

Η αρχή έγινε με το νέο Toyota Corolla το οποίο σχεδιαστικά τουλάχιστον είναι πιο μοντέρνο από ποτέ άλλοτε και έχει ξεφύγει από τα συντηρητικά πρότυπα του παρελθόντος, ενώ στο άλλο άκρο βρίσκεται η άκρως δυναμική νέα Supra. Ωστόσο, όπως φαίνεται η Toyota ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην Automotive News ο υπεύθυνος πωλήσεων και marketing της Toyota, o κ. Matthew Harrison, επιβεβαίωσε ότι η Toyota θα εξελίξει μια σπορ έκδοση για κάθε ένα από τα πιο σημαντικά της μοντέλα. Μάλιστα το σπορ παρακλάδι της μάρκας η Toyota Gazoo Racing θα περιλάβει στην γκάμα της και υβριδικά μοντέλα. Κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε το νέο Toyota Corolla Hybrid σε σπορ έκδοση GR.

Δείτε ακόμη: Πρώτο στον κόσμο σε πωλήσεις το Toyota Corolla

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, η Toyota είχε παρουσιάσει το εικονιζόμενο Toyota Corolla GR Sport με αρκετές στιλιστικές διαφορές, ενώ τότε είχε αναφέρει η εταιρεία ότι θα διατεθεί στις αρχές του 2020 αποκλειστικά με το χρώμα Dynamic Grey που βλέπετε στις φωτογραφίες και μόνο με τα υβριδικά σύνολα των 1.8 λτ. (με τους 122 ίππους) και των 2.0 λτ. (με τους 181 ίππους).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Toyota Gazoo Racing, ο κ. Shigeki Tomoyama είχε δηλώσει ότι ετοιμάζεται και μια σπορ έκδοση του Toyota Hilux. Ίσως η παρουσία του Ford Ranger Raptor να οδήγησε προς αυτή την κατεύθυνση. Σίγουρα από την λίστα των GR νέων Toyota δεν θα λείπει και το ολοκαίνουργιο Yaris, το οποίο βρίσκεται στη φάση δοκιμών και πιθανώς να το δούμε προς τα τέλη του 2019.

Δείτε ακόμη: Ταχύτερη από Lamborghini η νέα Toyota Supra (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store