Έβαλε βενζίνη αντί ντίζελ και έκαψε το αυτοκίνητο

Ο ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου με λάθος καύσιμο δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και μπορεί εύκολα να γίνει, είτε από λάθος του οδηγού είτε του υπαλλήλου του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Δείτε ακόμα: Τι κάνω αν αντί για πετρέλαιο βάλω βενζίνη;

Εάν για παράδειγμα κάποιος αλλάξει το αυτοκίνητο που οδηγάει με ένα άλλο, μπορεί από συνήθεια να βάλει λάθος καύσιμο. Όπως και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου μια γυναίκα πήρε το VW Passat Variant 2.0 TDI του συζύγου της και όταν έφτασε στο βενζινάδικο της πόλης Eschborn της Γερμανίας, κοντά στη Φρανκφούρτη, αντί για πετρέλαιο ζήτησε από τον υπάλληλο να το γεμίσει με βενζίνη. Αφού πλήρωσε, ξεκίνησε και λίγα μέτρα μετά κατάλαβε το μεγάλο λάθος που έκανε. Όμως δεν έκανε στην άκρη του δρόμου και να καλέσει οδική βοήθεια, αφού πίστευε ότι μπορούσε να διορθώσει το λάθος που έκανε, προκειμένου να μην το καταλάβει ο άντρας της.

Δείτε ακόμα: Πως μπουκώνει το φίλτρο σωματιδίων βενζίνης GPF;

Η λαμπρή ιδέα που της ήρθε ήταν να επιστρέψει στο βενζινάδικο και να πάρει την ηλεκτρική σκούπα για να τραβήξει από το στόμιο του καυσίμου τη βενζίνη που υπήρχε στο ντεπόζιτο! Προφανώς η ηλεκτρική σκούπα είχε λεπτό και εύκαμπτο σωλήνα να φτάσει στο ρεζερβουάρ, όμως το κακό δεν άργησε να γίνει. Έβαλε μπρος την σκούπα, η οποία ξεκίνησε να ρουφά το καύσιμο από το ρεζερβουάρ. Όταν η ιδιαίτερα εύφλεκτη βενζίνη ήρθε σε επαφή με την ηλεκτρική σκούπα, τότε αμέσως προκλήθηκε πυρκαγιά. Το αυτοκίνητο έγινε γρήγορα παρανάλωμα του πυρός και κάηκε ολοσχερώς. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας του Westhessen, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Μόνο ένας εικοσάχρονος περαστικός τραυματίστηκε από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Δείτε ακόμα: Ενέργειες σε περίπτωση υπερθέρμανσης του κινητήρα

Γι’αυτό λοιπόν, αν ποτέ σας συμβεί κάτι ανάλογο, δηλαδή ανεφοδιασμός με λάθος καύσιμο, ούτε να σκεφτείτε τη λύση που επινοήθηκε η κυρία. Καλύτερα να… μαρτυρήσετε το λάθος που κάνατε, παρά να γίνει το αυτοκίνητο μπουρλότο!

Get it on Google Play Download on the App Store