Αντικλεπτική προστασία από την Kia με 8,9 ευρώ!

Στη νέα τεχνολογική εποχή που ζούμε, τα περισσότερα πράγματα γίνονται ασύρματα και αυτοματοποιημένα, όπως στον τομέα της αυτοκίνησης, που η μόδα του keyless entry καλά κρατεί. Εμείς θα συμπληρώσουμε: Kαι οι hackers καιροφυλακτούν! Κάτι που η Kia το γνωρίζει καλά και πλέον προσφέρει μια θήκη Faraday για την προστασία του κλειδιού ενάντια στους hackers.

Δείτε ακόμα: Πλήρης αποκάλυψη για το Kia XCeed!

Η θήκη KiaSafe έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τους κλέφτες να αποκτήσουν τη συχνότητα από το κλειδί του αυτοκινήτου, κάτι που θα τους επέτρεπε την ανενόχλητη είσοδο στο όχημα. Η θήκη αυτή λειτουργεί όπως και ο κλωβός Faraday, με τη θήκη να έχει ένα στρώμα μετάλλου, το οποίο εμποδίζει την αναμετάδοση των συχνοτήτων του κλειδιού και κατά συνέπεια την υποκλοπή τους. Όσο προχωράμε προς την αυτόνομη οδήγηση, τα τμήματα έρευνας κι εξέλιξης των εταιρειών, ρίχνουν μεγάλο βάρος στην προστασία των συστημάτων από τις κυβερνο-επιθέσεις, αλλά και γενικότερα το πως θα αποτρέψουν το hacking των αυτοκινήτων μας.

Διαβάστε επίσης: Kia Stonic από 14.590 ευρώ και με 3,9% επιτόκιο

Ο David Hart, Διευθυντής του τμήματος Ικανοποίησης Πελατών στην Kia Μεγάλης Βρετανίας, τόνισε τη μεγάλη εφευρετικότητα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κλέφτες για να αρπάξουν τα αυτοκίνητα μας. «Η ενίσχυση της αντικλεπτικής προστασίας των μοντέλων Kia, είναι δεύτερη προτεραιότητά μας, μετά την ενεργητική και παθητική ασφάλεια που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Είμαστε προβληματισμένοι για την πειρατεία των συστημάτων εισόδου χωρίς κλειδί ως πελάτες, σκεπτόμενοι παράλληλα και τον ασφαλιστικό κλάδο. Επειδή προς το παρόν τα keyless controls των μοντέλων Kia δεν διαθέτουν sleep mode (απενεργοποιεί την μετάδοση της συχνότητας όταν το κλειδί μείνει ακίνητο για κάποιο χρονικό διάστημα) οι μηχανικοί μας σκέφτηκαν αυτή την απλή θήκη. Εμείς συνιστούμε στους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν το κλειδί του αυτοκινήτου τους κοντά στην πόρτα εισόδου και στα παράθυρα, ενώ ιδανικά θα πρέπει να κάνουν χρήση της KiaSafe». Για την ιστορία το κόστος απόκτησης της συγκεκριμένης θήκης αγγίζει τα 8,9 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store