Φρούριο ασφαλείας το νέο VW Polo

Η ασφάλεια που παρέχει ένα αυτοκίνητο είναι μείζονος σημασίας, τόσο η παθητική που θα προστατέψει τους επιβάτες σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση, όσο και η ενεργητική, η οποία μέσω των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού θα αποτρέψει ένα ατύχημα.

Δείτε ακόμη: VW Polo με πληθώρα κινητήρων MPI, TSI, TDI και TGI

Η Volkswagen είναι γνωστή εδώ και χρόνια για τη μεγάλη προσοχή που δίνει στον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων της, από τα πιο μικρά της μοντέλα, μέχρι τα πιο ακριβά. Το δημοφιλές Polo, παρέχει στους επιβάτες του κορυφαία επίπεδα ασφαλείας, καθώς από τη βασική του έκδοση εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα, ενώ στα crash tests του Euro NCAP έχει διαπρέψει.

Το νέο VW Polo από την αρχική έκδοση 1.0 MPI 80 PS των 12.950 ευρώ περιλαμβάνει ESP με ABS, ASR, MSR, EDL και λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, Σύστημα επιτήρησης πεζών, Σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών, 6 αερόσακους, Σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Όλα αυτά τα συστήματα μειώνουν σημαντικά τη πιθανότητα σύγκρουσης με άλλο όχημα, αλλά και με πεζό.

Δείτε ακόμη: VW Polo με εγγυημένη τιμή επαναγοράς

Στις δοκιμές του Euro NCAP, το Polo έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά ασφαλείας για τους επιβάτες, αλλά και για τους πεζούς. Σύμφωνα με τον εν λόγω ανεξάρτητο οργανισμό, το μικρό VW προστάτεψε αποτελεσματικά τους επιβάτες του στη μετωπική σύγκρουση, ενώ η καμπίνα παρέμεινε σχεδόν ανέπαφη. Αντίστοιχα και στην πλευρική σύγκρουση σημείωσε το μέγιστο σκορ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο VW Polo προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων, όπως είναι ο 1.0 MPI 80 PS, οι 1.0 TSI 95 και 115 PS, o 1.5 TSI 150 PS, ο 2.0 TSI 200 PS, ο 1.6 TDI 95 PS και ο 1.0 TGI 90 PS.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Polo 1.0 TGI με κατανάλωση 3 ευρώ/100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store