Γεγονός τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, η κυβέρνηση ενεργοποιεί την δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Έτσι, δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν (και έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους φυσικά) να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους και να κυκλοφορήσουν το αυτοκίνητο, δίνοντας τους εναλλακτικές επιλογές, ανάλογα με τη διάρκεια της χρήσης που θα δηλώσουν.

Δείτε ακόμη: Ποιο αυτοκίνητο με 161.230 ευρώ δεν πληρώνει τέλη;

Συγκεκριμένα, σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των μηνών που απομένουν συν 2/12.

Στην πράξη, αν το αυτοκίνητό σας έχει πλήρωνε ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ, τότε διαιρείται το ποσό αυτό δια του 12 για να βγάλετε το μηνιαίο ποσό (10 ευρώ δηλαδή το μήνα). Αυτό το ποσό το πολλαπλασιάζεται επί 2 αν πάρετε τις πινακίδες για ένα μήνα (20 ευρώ = 2/12), επί 4 (40 ευρώ = 4/12) αν πάρετε τις πινακίδες σας για τρεις μήνες κλπ.

Διαβάστε επίσης: Τι καίει και πόσα τέλη πληρώνει η Bugatti των 1.500 ίππων;

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής ή μη επιστροφής των στοιχείων στην εφορία, με το πέρας της περιορισμένης χρήσης, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store