Γερμανικά μοτέρ στα αυτοκίνητα της Volvo;

Πριν λίγες εβδομάδες γράφαμε πως η κινέζικη Geely απέκτησε μερίδιο στην Daimler (συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Li Shufu είναι πλέον και αυτός με το μεγαλύτερο μερίδιό της), πολλές συνεργασίες αναμένεται να δούμε στο άμεσο μέλλον. Μία από αυτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι και η τοποθέτηση κινητήρων Mercedes κάτω από το καπό των μοντέλων της Volvo.

Δείτε ακόμη: Είναι λάθος να μην ξεκινάμε με πρώτη;

Και αυτό γιατί όπως πιθανώς να γνωρίζετε, η Volvo ανήκει στην Geely, επομένως ένας τομέας συνεργασίας θα μπορούσε να είναι και αυτός. Μάλιστα πληροφορίες από τη Γερμανία λένε πως ενδεχομένως η Daimler να αγοράσει μερίδιο της Volvo, προκειμένου να προχωρήσει μια τέτοια συνεργασία.

Πάντως, ο κύριος Li Shufu έχει τονίσει πως σκοπός του, μέσω της κίνησης αυτής, είναι να αναπτυχθούν ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα για το μέλλον. Πιστεύει ακράδαντα πως προς τα εκεί οδεύουμε και ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστες εταιρείες αυτοκινήτου να καταφέρουν να επιβιώσουν. Και θα είναι αυτές που θα έχουν ισχυρές συμμαχίες.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα η Mercedes CLS. Δείτε τις τιμές της (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως η Geely αγόρασε τη Volvo με 1,8 δισ. ευρώ, το 2010, ενώ έχει και τον έλεγχο της Lotus. Όσον αφορά στο άνοιγμα της προς την Daimler, για να αποκτήσει το 9,69% ο Li Shufu ξόδεψε 9 δισεκατομμύρια.

Get it on Google Play Download on the App Store