Γιατί οι Άγγλοι απαγόρευσαν διαφήμιση του VW Polo; (+video)

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποπίπτουν σε «φάουλ», στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τα μοντέλα τους. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες λίγο η παρερμηνεία-περισσότερο η αυστηρότητα των εκάστοτε ελεγκτικών αρχών, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα δίχως ιδιαίτερο λόγο.

Την κατηγορία που υπάγεται η παρακάτω διαφήμιση του VW Polo, θα την αφήσουμε στη διακριτική σας ευχέρεια. Η γερμανική εταιρία, λοιπόν, αποφάσισε να βασίσει την διαφημιστική καμπάνια του επιτυχημένου supermini της στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Η διατήρηση λωρίδας, η ανίχνευση τυφλών σημείων και το αυτόματο φρενάρισμα συνθέτουν την τριπλέτα προστασίας της VW απέναντι στους κινδύνους που επιφυλάσσει η καθημερινή οδήγηση-και οι απρόσεκτοι άνθρωποι που κάθονται πίσω από το τιμόνι.

Δείτε ακόμα: Ρυμούλκηση αυτοκινήτου για… κλάματα! (+video)

Ο πατέρας ενός τέτοιου παραδείγματος αποτελεί τον κεντρικό πρωταγωνιστή του σποτ. Βλέποντας τον γιο του να σακατεύεται κάθε τρεις και λίγο με το ποδήλατο αρχικά, αλλά και με το scooter αργότερα, ο ανήσυχος πατήρ δεν μπορεί να κρύψει το άγχος όταν ο κανακάρης του πιάνει τιμόνι στα χέρια του. Με το ιστορικό που τον συνοδεύει, φαινομενικά το ατύχημα είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί. Ένα ατύχημα που, εν τέλει, δεν συμβαίνει ποτέ χάρις στις εξελιγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που συνοδεύουν το VW Polo. Ο πατέρας ξεφυσάει ανακουφισμένος, ακουμπάει χαλαρός στο κάθισμα του συνοδηγού και απολαμβάνει μια ήρεμη βόλτα με τον γιο του.

Διαβάστε επίσης: Nέα μπλεξίματα της VW με τον Νόμο

Το βρετανικό ΕΣΡ έκρινε πως η συγκεκριμένη καμπάνια υπεραμύνεται της απρόσεκτης οδήγησης, ενθαρρύνοντας τους νέους οδηγούς να είναι αφηρημένοι και να αφήνουν στα συστήματα του αυτοκινήτου την πρόληψη και αποφυγή δυσμενών καταστάσεων. Η ιθύνοντες της γερμανικής εταιρίας απάντησαν πως σκοπός του μηνύματος είναι να δείξει πως ακόμα και με τέτοιους οδηγούς, το Polo θα κάνει ό,τι περνάει από τους αλγορίθμους των συστημάτων του ώστε να μην εμπλακεί σε ατύχημα. Οι Άγγλοι, ωστόσο, δεν πείστηκαν και «κατέβασαν» τη διαφήμιση από το Διαδίκτυο και τους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας.

Ποιος έχει δίκιο, λοιπόν; Οι Άγγλοι ή οι Άγγλοι που εκπροσωπούν τους Γερμανούς;

https://www.youtube.com/watch?time_continue=56&v=PMRnVqQVDwo

Get it on Google Play Download on the App Store