Γνωρίζετε τι συμβολίζει το σήμα της Toyota;

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα αυτοκινητοβιομηχανίας σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι αυτό της Toyota, καθώς κυκλοφορεί σε εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, ενώ έχει μια ιδιαίτερη αισθητική. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί αποτελείται από τρία οβάλ σχήματα που συνδέονται μεταξύ τους και τι σημαίνουν αυτά;

Διαβάστε και αυτό: Ήρθε το Toyota Hilux Edition 50 (τιμή και εξοπλισμός)

Το πρώτο σήμα της Toyota εμφανίστηκε το 1936 και δεν είχε καμία σχέση μα το υπάρχον. Τότε ήταν το επώνυμο του ιδρυτή, Kiichiro Toyoda, με κόκκινα γράμματα και ένα ενσωματωμένο σχήμα που θύμιζε διαμάντι. Δέκα χρόνια αργότερα αντικαταστάθηκε με την λέξη Toyoda γραμμένη στα ιαπωνικά, με κόκκινο κύκλο, ενώ από το 1958 τοποθετήθηκε ένα απλό σήμα «Toyota» στα αυτοκίνητα που πωλούνταν σε όλο τον κόσμο. Το νέο λογότυπο που υπάρχει μέχρι σήμερα παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 1989 για τον εορτασμό των 50 χρόνων της εταιρίας και στόχος ήταν να γίνει αναγνωρίσιμο σε όλον τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Toyota χρειάστηκε πέντε χρόνια για να αναπτύξει και να καταλήξει σε αυτό το σήμα.

Καταρχήν, τα τρία οβάλ σχήματα έχουν συμμετρική διάταξη προκειμένου το σήμα της Toyota να είναι αναγνωρίσιμο τόσο όταν το κοιτά κάποιος απευθείας ή μέσα από έναν καθρέπτη. Τα εσωτερικά οβάλ σχήματα συμβολίζουν την καρδιά του πελάτη και την καρδιά της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας μια αμοιβαία επωφελή σχέση και εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο. Επίσης, σχηματίζουν ένα σχήμα «Τ» που παραπέμπει στην Toyota. Το εξωτερικό οβάλ σχήμα συμβολίζει τον κόσμο που αγκαλιάζει την Toyota.

Διαβάστε και αυτό: Το Toyota Auris πέθανε… Ζήτω το Toyota Corolla!

Κάθε οβάλ σχήμα έχει σχεδιαστεί με διαφορετικά πάχη, δείχνοντας την τέχνη και τον πολιτισμό της ιαπωνικής κουλτούρας. Ο χώρος στο φόντο του λογότυπου συμβολίζει τις «άπειρες αξίες» που αντιπροσωπεύει η Toyota, όπως είναι η εξαιρετική ποιότητα, η αξία πέρα ​​από την προσδοκία, η χαρά της οδήγησης, η καινοτομία και ασφάλεια, το περιβάλλον και η κοινωνική ευθύνη. Σε όλα τα Toyota το σήμα είναι ασημί, ενώ στα υβριδικά στο εσωτερικό του υπάρχει μπλε περίγραμμα και μαύρο φόντο.

Get it on Google Play Download on the App Store