H Hyundai θα λανσάρει 23 ηλεκτρικά έως το 2025

Η νέα τάση πραγμάτων στην αυτοκίνηση απαιτεί ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων να πραγματοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Οι εταιρείες ολοένα κι αυξάνουν τα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους προσφέροντας πληθώρα επιλογών, ακόμα και σε επίπεδα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Δείτε ακόμα: Νέο Genesis GV80: Το κορυφαίο SUV της Hyundai

Απόλυτα λογικό λοιπόν η Hyundai να μη μένει εκτός από τα δρώμενα και για το λόγο αυτό αναμένεται μέχρι και το 2025 να προσφέρει στο αγοραστικό της κοινό 23 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα! Η νέα χρονιά ξεκινάει δυνατά για την Κορεάτικη μάρκα, η οποία δήλωσε πως το νέο της πλάνο θα στοιχίσει περίπου 76 δις ευρώ σε βάθος 5ετίας (αφορά συνολικά τις Hyundai – Kia – Genesis), μιας και θα πρέπει να επεκτείνει το τμήμα παραγωγής που αφορά τα ηλεκτρικά.

Όμως πέρα από αυτά η Hyundai θα προσφέρει ακόμα ένα με κυψέλες υδρογόνου, κάνοντας έτσι 2 τις επιλογές για το κοινό. Άλλωστε οι ιθύνοντες του Group έχουν βάλει ως στόχο οι ετήσιες «ηλεκτρικές» πωλήσεις έως το 2025 να αγγίζουν τις 560.000, ενώ αυτές με κυψέλες υδρογόνου να φτάσουν τις 110.000!

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα νέα Hyundai Kona Hybrid και Electric

Μάλιστα οι δυο κορεάτικες εταιρείες αναμένεται να προσφέρουν άμεσα τις υβριδικές και τις plugin υβριδικές εκδόσεις των Tucson, Santa Fe και Sorento. Τα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος της στρατηγικής που αναφέραμε παραπάνω, με την Hyundai να επιθυμεί μέχρι το 2025 να είναι στην πρώτη τριάδα των πωλήσεων αυτοκινήτων που θα κινούνται με μπαταρίες και κυψέλες υδρογόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store